Η Ford θα αρχίσει να πουλά ορισμένα αυτοκίνητα χωρίς σημαντικά chips

Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης
14 Μαρτίου 2022 14:44
Η Ford θα αρχίσει να πουλά ορισμένα αυτοκίνητα χωρίς σημαντικά chips

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, η Ford θα αρχίσει σύντομα να πουλάει μερικά από τα Explorer SUVs της χωρίς να έχουν εγκατεστημένα ορισμένα σημαντικά chips.

Αναλυτικότερα, η πασίγνωστη κατασκευάστρια αυτοκινήτων δυσκολεύεται να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chips και έτσι στο τραπέζι των περικοπών μπήκαν πρώτα οι ημιαγωγοί που είναι απαραίτητοι για τον έλεγχο του air conditioning και την θέρμανσης από τα πίσω καθίσματα. Φυσικά, ο οδηγός και ο συνοδηγός θα εξακολουθούν να μπορούν να ελέγξουν την θέρμανση ή την ψύξη σε όλο το αυτοκίνητο, αλλά οι πίσω επιβάτες θα χάσουν τη δυνατότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της Ford, Said Deep, ο οποίος μίλησε στο The Verge, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να αγοράσουν τα οχήματα χωρίς τη δυνατότητα χειρισμού του κλιματισμού από τα πίσω καθίσματα θα λάβουν μια ειδική έκπτωση. Μάλιστα, μελλοντικά οι οδηγοί θα μπορούν να πάνε το αυτοκίνητό τους στην αντιπροσωπεία και να προσθέσουν τα chips που λείπουν εντός του πρώτου χρόνου αγοράς. Ο Deep τόνισε ότι η Ford πήρε αυτή την απόφαση έτσι ώστε να μπορεί να παραδώσει νέα Explorers στους πελάτες της γρηγορότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ford έχει πλάνα να παραδώσει στους μεταπωλητές της και οχήματα από τα οποία απουσιάζουν ακόμη περισσότερα chips, σε βαθμό που δεν θα μπορούν καν να οδηγηθούν. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να αποφορτιστούν τα εργοστάσιά της, τα οποία έχουν γεμίσει με έτοιμα θεωρητικά αυτοκίνητα, από τα οποία λείπουν απλά οι εγκαταστάσεις των ημιαγωγών.

Για την ιστορία, στα μέσα του Φεβρουαρίου, το μέσο είχε αναρτήσει μια φωτογραφία από τον χώρο στάθμευσης έξω από ένα εργοστάσιο της Ford, όπου και βρισκόντουσαν εκατοντάδες Bronco οχήματα στο χιόνι, χωρίς φυσικά chips.

Tags: