Η Ubisoft των Assassin's Creed και Far Cry έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η τρίτη μεγάλη εταιρία τις τελευταίες ημέρες
11 Μαρτίου 2022 20:07
Η Ubisoft των Assassin's Creed και Far Cry έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Μετά τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά της Nvidia στα τέλη του Φεβρουαρίου και την αντίστοιχη επίθεση στη Samsung πριν μερικές ημέρες, στο πλαίσιο της οποίας κλάπηκαν 190GB δεδομένων και ο πηγαίος κώδικάς της, τώρα άλλη μια τεράστια εταιρία έπεσε θύμα hacking.

Ο λόγος γίνεται για την Ubisoft, την τεράστια γαλλική εταιρία publishing βιντεοπαιχνιδιών, γνωστή για σειρές όπως τα Assassin's Creed, Far Cry, Just Dance, Prince of Persia, Rayman και τα διάφορα Tom Clancy's παιχνίδια. Αναλυτικότερα, η Ubisoft επιβεβαίωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα «συμβάν στον κυβερνοχώρο», το οποίο είχε ως αποτέλεσμα προσωρινώς κάποια παιχνίδια της, καθώς και εσωτερικές υπηρεσίες της να αντιμετωπίσουν θέματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, οι IT ομάδες της δουλεύουν με ειδικούς του χώρου για να διερευνήσουν το συμβάν, ενώ ως προληπτικό μέτρο έχει ξεκινήσει ήδη μια επαναφορά των κωδικών πρόσβασης σε ολόκληρη την εταιρεία. Για την ώρα η Ubisoft τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των παικτών, ούτε ότι αυτά εκτέθηκαν κάπου εξαιτίας του συμβάντος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες, αλλά δεν αποκλείεται το hacking group LAPSUS$, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τα hacks στην Nvidia και την Samsung, να βρίσκεται πίσω και απ’ αυτή την επίθεση.