Η Roscosmos κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον ISS να χωρίζεται στα δύο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεταφράζει ως απειλή η NASA
11 Μαρτίου 2022 10:48
Η Roscosmos κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον ISS να χωρίζεται στα δύο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τεταμένες σχέσεις της δύσης με τη Ρωσία δυστυχώς έχουν μεταφερθεί και στο διαστημικό τομέα, ο οποίος μέχρι τώρα απολάμβανε τη διεθνή συνεργασία προς όφελος της επιστήμης. Τώρα, το κρατικό κανάλι της Ρωσίας, RIA Novosti, δημοσιοποίησε στο Telegram ένα video της Roscosmos στο οποίο το ρωσικό κομμάτι του ISS διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο σταθμό τη στιγμή που οι Ρώσοι αξιωματούχοι πανηγυρίζουν.

Tο βίντεο σημειώνεται πως δημιουργήθηκε από επιλεγμένα πλάνα και απεικονίζει “μη πραγματικά γεγονότα”. Την ίδια μέρα δημοσιοποίησης του video, ο επικεφαλής της Roscosmos, Dmitry Rogozin, δήλωσε μέσω Twitter:

Το φταίξιμο για την κατάρρευση της συνεργασίας στο διάστημα το έχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Αυτές οι χώρες κατέστρεψαν αυτό που δημιούργησε η ανθρωπότητα με τόσο κόπο, αυτό που δημιουργήθηκε από το αίμα και τον ιδρώτα των ανθρώπων που κατέκτησαν το διάστημα.

Η NASA μεταφράζει την κίνηση δημοσιοποίησης του βίντεο ως μία απειλή από την πλευρά της Ρωσίας. Το μέλλον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι αμφίβολο προς το παρόν.