Οδηγίες της Ρωσικής κυβέρνησης για επικίνδυνες selfies

Μετά από σχετικά δυστυχήματα
09 Ιουλίου 2015 07:11
Οδηγίες της Ρωσικής κυβέρνησης για επικίνδυνες selfies

Με το σύνθημα “Δεν αξίζει να ρισκάρετε την υγεία και τη ζωή σας ούτε για εκατομμύρια likes”, η Ρωσική κυβέρνηση ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για αποφυγή επικίνδυνων selfies. Ο Ρώσος Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε αυτή την καμπάνια, με αφορμή μια γυναίκα 21 ετών, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι τη στιγμή που έβγαζε μια selfie με ένα όπλο. Ο οδηγός, συνιστά αποφυγή selfies με όπλα, μη χρήση selfie sticks κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, ή selfies από οροφές ψηλών κτιρίων και άλλα.

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται αυτονόητα και δε θα ρισκάρατε ποτέ τόσο πολύ για μια selfie, το Associated Press αναφέρει πως αυτή τη χρονιά 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να τραβήξουν μια selfie σε επικίνδυνες συνθήκες.

Παραδείγματα πολλά. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να τραβήξουν μια selfie με οχιά, δυο νεαροί έπαθαν ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησαν να τραβήξουν μια selfie στην οροφή ενός τρένου. Και δε συμβαίνουν μόνο στη Ρωσία αυτά. Στην California των ΗΠΑ πολλοί προσπάθησαν να τραβήξουν selfie με αρκούδες, ενώ το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης απαγόρευσε τις selfies με τίγρεις. Ένας επαγγελματίας παίκτης του American Football προσπάθησε ανεπιτυχώς να τραβήξει μια selfie με ένα ρακούν, όταν το ζώο τον δάγκωσε, με αποτέλεσμα ο παίκτης να το σκοτώσει με ένα γαλλικό κλειδί. Στο Μεξικό νεαρός αυτοπυροβολήθηκε σε selfie και στην Ιαπωνία πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στις αρχές, άνθρωποι που προσπαθούν να βγουν selfie κοντά σε ενεργό ηφαίστειο. Μερικοί από αυτούς μάλιστα πέθαναν από εισπνοή θανατηφόρων αερίων ή από υλικά που εκτοξεύονταν από το εσωτερικό του ηφαιστείου. Καλές οι selfies, αλλά καλύτερα ξαπλωμένοι σε κάποια παραλία παρά να ρισκάρετε τη ζωή σας για μερικά likes. Δε συμφωνείτε;

Tags: