Σας τελειώνει ο χώρος στο κινητό; Το Android φέρνει λύση στο αιώνιο πρόβλημα

Η οποία θα γίνει διαθέσιμη προσεχώς
09 Μαρτίου 2022 19:29
Σας τελειώνει ο χώρος στο κινητό; Το Android φέρνει λύση στο αιώνιο πρόβλημα

Είναι πολύ πιθανό πως κάποια στιγμή έχετε αντιμετωπίσει το «στοιχειωτικό» μήνυμα πως ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής σας είναι γεμάτος και έτσι πρέπει να σβήσετε εξ ολοκλήρου ή να κάνετε back up κάπου αλλού τα αρχεία σας.

Το φαινόμενο αυτό είναι μάλιστα αρκετά συχνό στις πιο προσιτές Android συσκευές, σε βαθμό που η Google αποφάσισε να αναπτύξει ένα ολοκαίνουργιο ειδικό χαρακτηριστικό για να κάνει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.

Υποδεχθείτε τα ‘Archived APKs’. Αναλυτικότερα, η Google ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της πως ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό «αρχειοθέτησης», το οποίο θα σας επιτρέπει να συρρικνώνετε μερικές εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε συχνά, για να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο. Αναλυτικότερα, κάθε app που θα υποστηρίζει το χαρακτηριστικό θα μπορεί να διαγραφεί μερικώς, με αποτέλεσμα το μέγεθός του να μειώνεται περίπου κατά 60%.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως οι εφαρμογές δε θα διαγράφονται πλήρως και αντιθέτως τα αρχεία των χρηστών θα μένουν ανέπαφα. Έτσι, αν στο μέλλον αποφασίσετε πως θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά μια εφαρμογή, θα μπορείτε να την αποκαταστήσετε άμεσα, χωρίς να χαθεί ο λογαριασμός σας ή τα υπόλοιπα αρχεία της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, το χαρακτηριστικό αυτό θα γίνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές εφαρμογών πολύ σύντομα μέσα από το Bundletool 1.10 εργαλείο. Από την άλλη, η εταιρία τόνισε πως η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη για το ευρύ κοινό αργότερα μέσα στο 2022, αλλά αναμενόμενα οι developers θα μπορούν από νωρίτερα να αρχίσουν την προεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δε γνωρίζουμε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για τα ‘Archived APKs’, όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο θα κάνει κάποιος archive μια εφαρμογή. Όπως και να ‘χει, όμως, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν προσεχώς, καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία του χαρακτηριστικού που θα φέρει τη λύση στο αιώνιο πρόβλημα.

Tags: