To υπερηχητικό αεροσκάφος-πύραυλος που θα συνδέει τα δύο άκρα της Γης σε μία ώρα (ΦΩΤΟ)

Με την υπογραφή των Κινέζων
02 Μαρτίου 2022 18:35
To υπερηχητικό αεροσκάφος-πύραυλος που θα συνδέει τα δύο άκρα της Γης σε μία ώρα (ΦΩΤΟ)

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project που θα αλλάξει άρδην την αεροναυπηγική και τα αεροπορικά ταξίδια ετοιμάζει μια κινέζικη εταιρία. Ο λόγος για την Space Transportation που αναπτύσσει ένα υβρίδιο αεροσκάφους-πυραύλου που θα είναι ικανό να συνδέσει κυριολεκτικά τα δύο άκρα της Γης μέσα σε χρόνο ρεκόρ

Πρακτικά τι σημαίνει; Το εν λόγω υπερηχητικό αεροσκάφος θα μπορεί να διανύσει την απόσταση Πεκίνο-Νέα Υόρκη, η οποία χονδρικά υπολογίζεται σε 8.000 χλμ, μέσα σε μία και μόνο ώρα

Όπως αναφέρει στο Space.com η κινεζική εταιρία το φουτουριστικό αεροσκάφος της θέλει να χρησιμοποιηθεί εν τέλει για τον διαστημικό τουρισμό, ωστόσο πριν από αυτή τη φάση, θα πραγματοποιεί υπερηχητικές επαγγελματικές πτήσεις. 

Στο βίντεο παρουσίαση που δημοσίευσε η εταιρία δείχνει τους επιβάτες να επιβαίνουν στον πύραυλο-αεροσκάφος και με μια κάθετη απογείωση, οι πύραυλοι προώθησης αποκολλιούνται από το σκάφος ούτως ώστε να συνεχίζει το υποτροχιακό του ταξίδι. Την ίδια ώρα τα φτερά και οι προωθητήρες επιστρέφουν και προσγειώνονται πίσω στον σημείο απογείωσης. 

Κατά την προσγείωσή του το αεροπλάνο θα προσγειώνεται με τη χρήση τριών ποδιών που ξεδιπλώνουν από το πίσω μέρος τους. 

Τα σχέδια της Space Transportation αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει εντός του 2023 τις πρώτες επίγειες δοκιμές, με την πρώτη δοκιμαστική πτήση να σχεδιάζεται για το 2024 και εάν όλα πάνε καλά η πρώτη επανδρωμένη πτήση θα γίνει εντός του 2025.