Το Twitter μπλοκάρει φωτογραφίες και video από την Ουκρανία

Αργότερα δήλωσε πως έγινε κατά λάθος
24 Φεβρουαρίου 2022 09:07
Το Twitter μπλοκάρει φωτογραφίες και video από την Ουκρανία

Καθώς οι φλόγες του πολέμου φουντώνουν στην Ουκρανία, πληθαίνουν οι εικόνες και τα βίντεο που δείχνουν ρωσικά στρατεύματα να κινούνται σε ουκρανικό έδαφος στα ανατολικά της χώρας. Και ενώ αυτές οι εικόνες είναι κρίσιμες για να υπάρχει μία αυθεντική αποτίμηση για το τι συμβαίνει στην περιοχή, αρκετοί είδαν το περιεχόμενο που ανέβασαν να κατεβαίνει από το ίδιο το Twitter, ενώ πολλοί αποκλείστηκαν και από την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι και ερευνητές, ακόμα και αναλυτές ασφαλείας. Ο λόγος φαίνεται πως είναι η “παραβίαση των κανονισμών του Twitter”.

Πολλοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν πως πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αναφορών από την πλευρά των Ρώσων, ωστόσο το Twitter επανήλθε με ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως αυτό ήταν υπεύθυνο για το κατέβασμα του περιεχομένου και την παύση των λογαριασμών, κάτι το οποίο έγινε κατά λάθος.

Παρατηρούμε προληπτικά για τάσεις που μπορεί να παραβιάζουν τις πολιτικές μας και σε αυτήν την περίπτωση αναλάβαμε δράση σε αρκετούς λογαριασμούς κατά λάθος. Αναθεωρούμε τις ενέργειές μας και επαναφέραμε την πρόσβαση σε αρκετούς λογαριασμούς. Οι ισχυρισμοί πως τα λάθη ήταν μία συντονισμένη επιχείρηση bot ή το αποτέλεσμα μαζικής αναφοράς είναι αναληθείς.