Η mobile εφαρμογή του YouTube φέρνει ένα χαρακτηριστικό του TikTok

Για να βοηθήσει τους streamers
21 Φεβρουαρίου 2022 13:22
Η mobile εφαρμογή του YouTube φέρνει ένα χαρακτηριστικό του TikTok

Όπως φαίνεται, η τεράστια επιτυχία του TikTok έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων των μεγάλων πλατφορμών, με το Facebook και το Snapchat να συμφωνούν πρόσφατα πως είναι το μέλλον των social media.

Τώρα, και η Google με τη σειρά της έρχεται να δανειστεί μια επιτυχημένη ιδέα του TikTok και να την ενσωματώσει στο YouTube. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο chief product officer της πασίγνωστης βίντεο πλατφόρμας, πλέον το YouTube θα δείχνει με πιο ξεκάθαρο τρόπο πότε ένα κανάλι κάνει live steam.

Πιο αναλυτικά, όπως συμβαίνει και στο TikTok, απ' δω και στο εξής ένα δαχτυλίδι με το tag ‘Live’ θα περιβάλει την εικόνα προφίλ οποιοδήποτε καναλιού κάνει live streaming. Πατώντας μάλιστα στην εικόνα θα μπορείτε να πάτε απευθείας στο stream. Αυτή η αλλαγή αφορά το mobile application του YouTube και φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη την εύρεση live περιεχομένου.

Προφανώς το χαρακτηριστικό ακούγεται οικείο και αυτό είναι γιατί πέρα από το TikTok και το Instagram κάνει κάτι αντίστοιχο, δείχνοντας ένα πολύχρωμο δαχτυλίδι γύρω από τις φωτογραφίες προφίλ των λογαριασμών που είναι live.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η μόνη ιδέα του TikTok, την οποία έχει δανειστεί το YouTube. Ομολογουμένως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ‘Shorts’, τα μικρής διάρκειας βίντεο που πλέον μπορείτε να βρείτε στο feed της αρχικής σελίδας και στα οποία υπάρχει κάθετη περιήγηση.

Tags: