Επιτέλους μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι αυτόνομες κάρτες γραφικών της Intel

Σχεδόν έτοιμη για το μεγάλο βήμα η εταιρία
18 Φεβρουαρίου 2022 22:20
Επιτέλους μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι αυτόνομες κάρτες γραφικών της Intel

Έπειτα από αρκετούς αναμονής, η Intel μόλις αποκάλυψε το τελικό της χρονοδιάγραμμα για την είσοδό της στην αγορά των ανεξάρτητων καρτών γραφικών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πρώτα θα καταφθάσουν οι Arc GPUs για laptops μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, συνοδεύοντας τους ολοκαίνουργιους 12ης γενιάς Alder Lake H-series CPUs που η εταιρία παρουσίασε στη φετινή CES. Αμέσως μετά σειρά παίρνουν οι Arc GPUs για τους σταθερούς υπολογιστές, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, δηλαδή μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Τέλος, στο τρίτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε θα καταφθάσουν και οι επαγγελματικές προτάσεις της εταιρίας για workstations.

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική δημοσίευση της Intel.

Βέβαια, το νέο αυτό χρονοδιάγραμμα δεν ήταν το μόνο που ανακοίνωσε η Intel. Συγκεκριμένα, κοιτώντας το μέλλον, η εταιρία αναφέρθηκε και στο roadmap της για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως και επίσημα έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη της τρίτης γενιάς των Arc GPUs της, οι οποίες έχουν κωδική ονομασία Celestial.

Το αξιοσημείωτο είναι πως με τις Celestial, η Intel σκοπεύει να προσφέρει προτάσεις και για την “ultra-enthusiast” κατηγορία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε έναν νέο ανταγωνιστή για την 3090 Ti ή ενδεχομένως για την 4090 Ti, αφού σίγουρα απέχουμε ακόμη αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία της εν λόγω αρχιτεκτονικής.