Πιο ακριβό iPhone 6;

Εώς και $100 ακριβότερο από το iPhone 5S
15 Απριλίου 2014 16:46
Πιο ακριβό iPhone 6;

Σύμφωνα με μια πληροφορία από τον αναλυτή Peter Misek της Jefferies για τους επενδυτές τους που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, η Apple διαπραγματεύεται με τα Αμερικάνικα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για αύξηση της τιμής του iPhone 6 κατά $100, ενώ υπάρχουν φήμες πως υπάρχουν αντίστοιχες επαφές με τα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το Misek αυτή η κίνηση μπορεί να ωφελήσει την Apple, παρά τον ανταγωνισμό από φθηνότερα smartphones.

"Η πιθανότητα μπορεί στην αρχή να φαίνεται παρακινδυνευμένη όσον αφορά τους επενδυτές λόγω του σκεπτικισμού των δικτύων και τις χαμηλές τιμές των συσκευών εξαιτίας της πληθώρας smartphone και την έλλειψη διαφοροποίησης" έγραφε στο σημείωμα ο Misek. "Όμως εμείς πιστεύουμε πως αυτή ακριβώς η έλλειψη διαφοροποίησης των συσκευών είναι αυτό που επιτρέπει στην Apple να αυξήσει την τιμή. Οι πάροχοι συνειδητοποιούν πως το iPhone 6 θα είναι το μοναδικό high-end phone που θα αξίζει να είναι στα πρωτοσέλιδα αυτή τη χρονιά, προσφέροντας πραγματική καινοτομία και πως θα χάσουν συνδρομητές αν δεν το προσφέρουν στα συμβόλαιά τους".

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται πραγματικά σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούν να αρνηθούν τις επιταγές της Apple από τη μία επειδή αυτό θα σημάνει πως θα χάσουν πελάτες, αλλά από την άλλη αναλυτές υποστηρίζουν πως οι πελάτες δε θα ανεχθούν καμία αύξηση τιμής και θα προτιμήσουν φθηνότερες Android ή Windows Phone συσκευές.

Tags: