Αυτόνομοι ρομποτικοί σκύλοι θα περιπολούν τα σύνορα των ΗΠΑ

Black Mirror vibes…
04 Φεβρουαρίου 2022 09:21
Αυτόνομοι ρομποτικοί σκύλοι θα περιπολούν τα σύνορα των ΗΠΑ

Η νέα προσθήκη στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ για την ασφάλεια των συνόρων θα είναι οι αυτόνομοι ρομποτικοί σκύλοι. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Department of Homeland Security (DHS), ξεκινούν δοκιμές των νέων αυτών τεχνολογιών στα νότια σύνορα της χώρας με το Μεξικό. Στις δοκιμές συμπεριλαμβάνεται πληθώρα ρομποτικών σκύλων από την Ghost Robotics και αν οι δοκιμές είναι πετυχημένες, οι ρομποτικοί σκύλοι θα δουν μία επίσημη ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων χωρίς να αποκαλύπτεται όμως το χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο.

Τα νότια σύνορα είναι ένα αφιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο και τα ζώα και για αυτό οι μηχανές θα διαπρέψουν εκεί. Αυτό το S&T-led πρόγραμμα επικεντρώνεται σε Αυτοματοποιημένα Οχήματα Επίγειας Παρακολούθησης ή AGSVs. Πρακτικά το πρόγραμμα AGSV έχει να κάνει με… ρομποτικούς σκύλους. - Brenda Long, program manager DHS

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Ghost Robotics είναι το Ghost Vision 60 το οποίο έχει ύψος 76cm, ζυγίζει 32kg και μπορεί να διασχίσει 12 χιλιόμετρα μέσα σε 3 ώρες με μία φόρτιση. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ή να το χειρίζεται κάποιος απομακρυσμένα, ενώ μπορεί να φέρει διαφόρων ειδών φορτία, όπως θερμικές κάμερες ή νυχτερινής όρασης.

Το κύριο πλεονέκτημα των ρομποτικών σκύλων είναι πως μπορούν να πλοηγηθούν σε περιβάλλον που δεν μπορούν οχήματα με τροχούς. Δύσβατες περιοχές, βραχώδες περιβάλλον, κτίρια, σκάλες, επιθεωρήσεις οχημάτων και τρένων, όλα είναι προσβάσιμα για τα τετράποδα ρομπότ.