O Jeff Bezos ζήτησε να ξεμοντάρουν γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει το τεράστιο γιοτ του (ΦΩΤΟ)

Ένα γιοτ που κοστίζει μισό δις δολάρια
02 Φεβρουαρίου 2022 22:36
O Jeff Bezos ζήτησε να ξεμοντάρουν γέφυρα στο Ρότερνταμ για να περάσει το τεράστιο γιοτ του (ΦΩΤΟ)

Ο πρώην CEO της Amazon και ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, Jeff Bezos, ζήτησε να κατεδαφιστεί εν μέρει η εμβληματική γέφυρα του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Ο λόγος; Το κόστους μισού δις δολαρίων γιοτ του είναι τόσο μεγάλο που δεν χωράει να περάσει από την γέφυρα Kongingshaven ή "Da Hef" όπως είναι γνωστή στους ντόπιους, επομένως θα πρέπει να ξεμονταριστεί προσωρινά ένα μέρος της για να περάσει από κάτω

Το τοπικό μέσο Rjinmond αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε υποσχεθεί το 2017 όταν και ανακαινίστηκε η γέφυρα "Da Hef" πως δε θα αποσυναρμολογηθεί ξανά και τώρα για τις...παράξενες ανάγκες του δισεκατομμυριούχου, αθετείται αυτή η υπόσχεση. 

Μάλιστα τα ναυπηγεία OceanCo που ευθύνονται για το υποκατασκευή γιοτ του Bezos πρότειναν στο δημοτικό συμβούλιο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογηθεί η γέφυρα με δικά τους έξοδα. Το γιοτ του Bezos, θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο με μήκος 127 μέτρα, όταν θα παραδοθεί στα χέρια του, σύμφωνα με πληροφορίες του Boat International. 

Όσον αφορά την ιστορία της γέφυρας αυτή κατασκευάστηκε το 1927 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης του Ρότερνταμ και του λιμανιού της. Τον Μάιο του 1940 βομβαρδίστηκε και υπέστη μεγάλες καταστροφές. Πλέον αποτελεί ένα μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και περιλαμβάνεται στα εθνικά μνημεία της Ολλανδίας από το 2000. 

Δείτε φωτογραφίες από το περιβόητο γιοτ: 

Tags: