Κυκλοφόρησε η AMD FirePro W9100

Η απόλυτη 4K εμπειρία για τους σταθμούς εργασίας επόμενης γενιάς
14 Απριλίου 2014 18:56
Κυκλοφόρησε η AMD FirePro W9100

Παρακάτω ακολουθεί επίσημο δελτίο Τύπου της AMD σε συνεργασία με την Sapphire. 

Αθήνα, 13.04.2014

Η Ναυαρχίδα της AMD στις επαγγελματικές κάρτες γραφικών παραδίδει την απόλυτη 4K εμπειρία για τους επόμενης γενιάς σταθμούς εργασίας σε πραγματικό χρόνο

Η νέα AMD FirePro™ W9100 κάρτα γραφικών πρωτοπορεί στην βιομηχανία τεχνολογίας με 16GB εξαιρετικά γρήγορης on-board GDDR5 μνήμης, περισσότερα από 2 TFLOPS διπλής ακρίβειας υπολογιστικής ισχύς και υποστήριξη πολλαπλών 4K οθονών που οι επαγγελματίες χρειάζονται για να ξεπεράσουν τα όρια του τι είναι πιθανό σήμερα.

Η AMD προχώρησε στην κυκλοφορία της επαγγελματικής κάρτας γραφικών AMD FirePro™ W9100 η οποία είναι σχεδιασμένη για τους επόμενης γενιάς 4K σταθμούς εργασίας με την βοήθεια του OpenCL™ (Open Computing Language). Με εξελιγμένα γραφικά, μέχρι και 2.62 TFLOPS διπλής ακρίβειας πρωτοποριακής υπολογιστικής δύναμης και υποστήριξη πολλαπλών οθονών σε ultra-high ανάλυση (4K), οι επαγγελματίες των πολυμέσων, σχεδιασμού και εφαρμοσμένης μηχανικής θα είναι σε θέση να δουλέψουν σε ένα νέο επίπεδο λεπτομέρειας, ταχύτητας, ανταπόκρισης και δημιουργικότητας.


Με 16GB εξαιρετικά γρήγορης GDDR5 μνήμης για πρώτη φορά στην βιομηχανία, οι χρήστες σταθμών εργασίας θα μπορούν να χειρίζονται πολλαπλές διεργασίες αποτελεσματικά μέχρι και σε έξι διαφορετικές 4K οθόνες, να φορτώσουν τεράστιο όγκο πληροφοριών και βάσεις δεδομένων για να τις μεταχειριστούν, επεξεργαστούν, να κάνουν χρωματική διόρθωση και να οργανώσουν πολλά εφέ σε 4K βίντεο, όλα σε πραγματικό χρόνο. Αντλώντας δύναμη από την νέα αρχιτεκτονική γραφικών της AMD ονόματι Graphics Core Next Architecture, η AMD FirePro W9100 προσφέρει στους δημιουργικούς επαγγελματίες υπέρ-υπολογιστικές επιδόσεις από μία μοναδική μονάδα επεξεργασίας γραφικών.


«Τώρα είναι ο καιρός που οι 4K οθόνες είναι πιο άμεσα διαθέσιμες και προσιτές» δήλωσε ο Matt Skynner, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της AMD Graphics. «Βλέπουμε ακόμα περισσότερες εφαρμογές να απαιτούν αυξημένη μνήμη ενώ παράλληλα σπρώχνουν στα όρια την 4K παραγωγή βίντεο και rendering σε πραγματικό χρόνο. Η AMD παρέδωσε ένα προϊόν την κατάλληλη στιγμή για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ανάγκες - την νέα επαγγελματική κάρτα γραφικών AMD FirePro W9100 - σχεδιασμένη για τις πιο απαιτητικές ροές εργασιών στους επόμενης γενιάς σταθμούς εργασιών.

Όντας η ναυαρχίδα της AMD στον τομέα των επαγγελματικών καρτών γραφικών, η AMD FirePro W9100 παραδίδει εξελιγμένα γραφικά, πρωτοποριακή υπολογιστική δύναμη από μία μονάδα επεξεργασίας γραφικών και είναι εξοπλισμένη με 16GB GDDR5 μνήμη κάτι που την κάνει την μεγαλύτερη frame buffer κάρτα γραφικών που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Με τέτοια οπτική υπέρ-υπολογιστική επίδοση, οι επαγγελματίες θα μπορούν να δουλέψουν στις πιο περίπλοκες και δημιουργικές εργασίες μηχανικής σε πολύ υψηλές αναλύσεις, βοηθώντας τους με αυτό το τρόπο να προσέξουν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια».


«Οι πελάτες μας θα δουν άμεσα τις μεγάλες πιθανότητες που η AMD FirePro W9100 φέρνει στο τραπέζι - μία εντυπωσιακά ισχυρή κάρτα η οποία αναλαμβάνει να λύσει τα πιο περίπλοκα προβλήματα της μηχανικής και τα πιο δημιουργικά.» δήλωσε ο Jeff Wood, αντιπρόεδρος, υπεύθυνος παγκόσμιας διαχείρισης προϊόντων και επίσης υπεύθυνος των εμπορικών λύσεων του επιχειρηματικού τμήματος της HP. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η AMD επικύρωσε την FirePro W9100 σύμφωνα με το δοκιμασμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα συνεργατών της HP για τους HP Z820 και HP Z620 σταθμούς εργασίας ενώ έκανε διαθέσιμη την λύση της στους πελάτες της ικανοποιώντας παράλληλα ολόκληρη την γκάμα των αναγκών τους».


«Το Adobe® Premiere® Pro CC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Adobe Creative Cloud™, λειτουργεί απίστευτα με τη βοήθεια της νέας AMD FirePro W9100. Την δοκιμάσαμε στο εργαστήριο και είδαμε μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα», ανέφερε ο Al Mooney, Υπεύθυνος Προϊόντων της Adobe. «H Αdobe και η AMD συνεργάστηκαν στενά εδώ και πολύ καιρό για να σιγουρέψουν πως οι πελάτες τους είναι εξουσιοδοτημένοι να είναι δημιουργικοί με γρήγορες και αποτελεσματικές ροές εργασιών. Συνδυάζοντας τις εφαρμογές μας με την λύση της AMD, επιτρέπει στους πελάτες μας να αφοσιωθούν στο να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν».
«Η υποστήριξη OpenCL της AMD FirePro W9100 για το DaVinci Resolve είναι απίστευτα σημαντική για τους πελάτες μας έτσι ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν εικόνες και εφέ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε ο Dan May, πρόεδρος της Blackmagic Design. «Η AMD FirePro W9100 είναι μία εκπληκτική κάρτα με 16GB "μυϊκής" δύναμης που μπορεί να υποστηρίξει μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων, θολούρων και άλλων εφέ όταν κάποιος δουλεύει σε Ultra HD ανάλυση. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα που η AMD FirePro W9100 και το OpenCL μπορούν να προσφέρουν για τους πελάτες της DaVinci Resolve έτσι ώστε να είναι καλλιτεχνικά δημιουργικοί χωρίς περιορισμούς».

«Στην Taylor James δουλεύουμε σε κάποιες εξαιρετικά "βαριά" σκηνές που συνεχώς δοκιμάζουν τα όρια των υπολογιστών μας», ανέφερε ο David Wortley, Τεχνικός Διευθυντής της Taylor James. «Πήραμε στα εργαστήρια μας μερικά από τα πιο “βαριά” δεδομένα μας που προηγουμένως χρειάζονταν την απενεργοποίηση υφών και φωτισμού για να δοκιμάσουμε την νέα κάρτα της AMD. Με την προσθήκη της AMD FirePro W9100 στην δοκιμαστική ροή εργασίας μας, ήμασταν σε θέση να έχουμε όλα τα δεδομένα μας φορτωμένα με σκιές σε πραγματικό χρόνο και ρεαλιστικά υλικά στο viewport του 3ds Max. Αυτό δεν ήταν πιθανό πριν. Επιπλέον, το OpenCL με VRay RT προσέφερε αποτελεσματικές επιδόσεις οπότε καταφέραμε να αποκτήσουμε σχεδόν άμεσα αποτελέσματα όταν συνθέταμε πλάνα που περιλάμβαναν βαριά δεδομένα του CAD».


«Η Dell και η AMD πιστεύουν στην προσφορά των απαραίτητων επιδόσεων και δυνάμεων στους επαγγελματίες, οι οποίοι τις χρειάζονται για να πετύχουν τα σημαντικότερα έργα τους και αυτό το καταφέρνουν με την συνεργασία των Dell Precision σταθμών εργασίας και των επαγγελματικών AMD FirePro γραφικών» είπε ο Andy Rhodes, Εκτελεστικός Διευθυντής των Dell Precision σταθμών εργασίας. «Παρατηρήσαμε μία άνοδο στις ροές εργασίας πολύ υψηλών αναλύσεων και στις εφαρμογές που βασίζονται στο OpenCL, οπότε θα προσφέρουμε την AMD FirePro W9100 η οποία είναι σχεδιασμένη για να παραδώσει την απόλυτη 4K εμπειρία στους επόμενης γενιάς σταθμούς εργασίας, αργότερα μέσα στη χρονιά. Ο συνδυασμός των Dell Precision σταθμών εργασίας και της AMD FirePro W9100 με τις Ultrasharp 4K οθόνες της Dell, δίνει τα εργαλεία στους δημιουργικούς επαγγελματίες και επαγγελματίες των επιστημών μηχανικής να δουλέψουν με πολλαπλές 4K οθόνες και να επιτύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν».

Για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες απαιτήσεις της 4K παραγωγικότητας σε πραγματικό χρόνο, ο σταθμός εργασίας AMD FirePro Ultra δημιουργήθηκε με την βοήθεια πρωτοπόρων της βιομηχανίας έτσι ώστε να φέρει στην αγορά μοναδικές και πολλαπλές συνθέσεις βασισμένες στην νέα AMD FirePro W9100 η οποία μπορεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση ακόμα και των πιο απαιτητικών εφαρμογών. Οι εταιρίες που υποστηρίζουν την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος είναι οι παρακάτω: : Armari Ltd., BOXX Technologies, Colfax, LumaForge, Mouse Computer, PSSC Labs, Scan Computers Ltd., SilverDraft, Supermicro, TAROX, Versatile Distribution Services, Workstation Specialists και Wortmann AG.


Η AMD FirePro W9100 κάρτα γραφικών προσφέρει:


2.62 TFLOPS διπλής ακρίβειας υπολογιστικής δύναμης GPU - Η AMD FirePro W9100 προσφέρει ½ αναλογία διπλής ακρίβειας, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη από 2TFLOPS διπλής ακρίβειας επίδοση σε έναν επεξεργαστή γραφικών για πρώτη φορά. Σε αντίθεση με άλλες κάρτες γραφικών που δεν είναι βελτιστοποιημένες για διπλή ακρίβεια, η AMD FirePro προσφέρει την μεγαλύτερη επίδοση διπλής ακρίβειας, ολοκληρώνοντας έτσι τις πιο απαιτητικές εργασίες πιο γρήγορα από ποτέ.


5.24 TFLOPS μοναδικής ακρίβειας υπολογιστικής δύναμης GPU - Βοηθάει στην μείωση του χρόνου που χρειάζεται για την ολοκλήρωση εργασιών μοναδικής ακρίβειας που χρησιμοποιούνται εντός των προσομοιώσεων, του Post Production και Εφέ, της επεξεργασίας σήματος, της βίντεο αποκωδικοποίησης και των ψηφιακών εφαρμογών rendering όπου οι υψηλές επιδόσεις έχουν προτεραιότητα αντί της ακρίβειας.


16GB GDDR5 Μνήμης - Επιτρέπει στους χρήστες να δουλέψουν σε ένα νέο επίπεδο ταχύτητας και ανταπόκρισης με 512-bit διεπαφή μνήμης και 320GB/s εύρος ζώνης για την επεξεργασία 4K βίντεο, την προσθήκη πολλαπλών εφέ και χρωματικών διορθώσεων ή να φορτώσουν μαζικές βάσεις πληροφοριών και δεδομένων και να τις επεξεργαστούν σε πραγματικό χρόνο.


Πολλαπλή υποστήριξη καρτών γραφικών - Συνδυάστε μέχρι και τέσσερις AMD FirePro W9100 σε ένα μοναδικό σύστημα και χρησιμοποιήστε προς όφελος σας την ενωμένη επεξεργαστική ισχύ για να δουλέψετε με πολλαπλά 4K video streams σε πραγματικό χρόνο, να οργανώσετε τα εφέ και να κάνετε χρωματικές διορθώσεις και επεξεργασίες on the fly.


4K Ανάλυση - Με έξι Mini DisplayPort 1.2 outputs, η AMD FirePro W9100 μπορεί να συνδεθεί μέχρι και σε έξι 4K οθόνες.


OpenCL™ 2.0 - Οι επαγγελματίες μπορούν να αξιοποιήσουν την παράλληλη επεξεργαστική δύναμη των μοντέρνων μονάδων επεξεργασίας γραφικών και τους πολλαπλούς πυρήνες των επεξεργαστών για να επιταχύνουν τις απαιτητικές εργασίες σε προγράμματα όπως τα CAD/CAM/CAE και άλλες media και εφαρμογές ψυχαγωγίας οι οποίες υποστηρίζουν OpenCL. Η AMD FirePro W9100 είναι σχεδιασμένη για το OpenCL 2.0, επιτρέποντας με αυτό το τρόπο στους developers να εκμεταλλευτούν τα νέα χαρακτηριστικά των μοντέρνων καρτών γραφικών που τους δίνουν την ελευθερία να ολοκληρώσουν την δουλειά που πρέπει να κάνουν.

Η AMD FirePro W9100 είναι διαθέσιμη αυτή την άνοιξη από τον παγκόσμιο συνεργάτη διανομής των προϊόντων της AMD, την SAPPHIRE Technology, τους διανομείς των AMD FirePro Ultra Σταθμών Εργασιών και τους HP Z820 και HP Z620 Σταθμούς Εργασίας ικανοποιώντας έτσι μεγαλύτερες ανάγκες.

Σχετικά με τη SAPPHIRE (www.sapphiretech.com):

Η SAPPHIRE Technology αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία κατασκευής γραφικών καρτών βασισμένων ανά το παγκόσμιο. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει και διανέμει την αρτιότερη γκάμα γραφικών καρτών για video, καθώς και μητρικές κάρτες βασισμένες τόσο σε AMD όσο και σε ΙΝΤΕL chipset και είναι πιστοποιημένη με 80PLUS. Μέσα στα 13 χρόνια της δραστηριοποίησή της στον τομέα της τεχνολογίας, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει στο καταναλωτικό κοινό εύχρηστα και πλούσια σε τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντα. Οι παραγωγικές μονάδες της SAPPHIRE είναι πιστοποιημένες με ISO9001 και ISO14001 και η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Tags: