Η SpaceX του Elon Musk σχεδιάζει 52 εκτοξεύσεις μέσα στο 2022!

Έτοιμη να σπάσει το ρεκόρ
28 Ιανουαρίου 2022 17:57
Η SpaceX του Elon Musk σχεδιάζει 52 εκτοξεύσεις μέσα στο 2022!

H εμπορική διαστημική εταιρία SpaceX, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Elon Musk, έγινε γνωστό πως σχεδιάσει 52 πτήσεις μέσα στο 2022. Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός αποκαλύφθηκε μέσα από ένα panel της NASA και αν όντως επιτευχθεί θα είναι ρεκόρ, αφού μέχρι τώρα οι περισσότερες εκτοξεύσεις που έχουν επιτευχθεί σε έναν χρόνο από μια εταιρία ανέρχονται σε 31.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο στόχος της SpaceX αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Aerospace Safety Advisory Panel της NASA, στο πλαίσιο του οποίου η πρώην αστροναύτης, Sandy Magnus, δήλωσε:

Η NASA και η SpaceX θα πρέπει να προσέχουν το 2022, έτσι ώστε να μην είναι πέσουν θύματα της ίδια τους της επιτυχίας. Υπάρχει ένα φιλόδοξο μανιφέστο 52 εκτοξεύσεων από την SpaceX κατά τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για έναν απίστευτο ρυθμό!

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως η SpaceX είναι ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες της NASA στις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις της. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά των αστροναυτών και των άλλων φορτιών της NASA από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το Crew Dragon της. Παράλληλα, η SpaceX αναπτύσσει αυτή τη στιγμή και ένα σύστημα πυραύλων επόμενης γενιάς, το οποίο ονομάζεται Starship, και έχει στόχο να προσγειώσει ανθρώπους στην επιφάνεια της Σελήνης για το Artemis πρόγραμμα της NASA.

Φυσικά, η SpaceX έχει και πολλούς πελάτες εκτός της NASA, αφού τακτικά εκτοξεύει δορυφόρους για άλλες εταιρείες, διεθνείς πελάτες και Υπουργεία. Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος των εκτοξεύσεών της, το οποίο θα συνεφέρει στο μαγικό αυτό ‘52’ αφορά και την ίδια SpaceX. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κάθε λίγες εβδομάδες εκτοξεύει πυραύλους στο διάστημα που κουβαλούν τους δορυφόρους είναι απαραίτητοι για το Starlink, το φιλόδοξο εγχείρημά που θέλει να προσφέρει internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη.