Σταδιακή η αναβάθμιση των Windows 10

Το νέο λογισμικό δεν θα διατεθεί ταυτόχρονα σε όλους
03 Ιουλίου 2015 07:07
Σταδιακή η αναβάθμιση των Windows 10

Μπορεί τα Windows 10 να γίνονται διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου, αλλά όχι για όλους. Για να είναι ομαλή η μετάβαση για τα εκατοντάδες εκατομμύρια διαφορετικά συστήματα εκεί έξω, η Microsoft θα διαθέσει την αναβάθμιση σε κύματα, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Οι Windows Insiders όμως θα πάρουν την αναβάθμιση την ημέρα κυκλοφορίας των Windows 10, η οποία πρώτα θα κατέβει αυτόματα στον υπολογιστή τους και μετά θα τους δοθεί η δυνατότητα να εφαρμόσουν το update.

Η Microsoft έχει διαπιστώσει πως η πλειονότητα των συστημάτων που τρέχουν Windows 7 και 8 είναι πλήρως συμβατά με τα Windows 10. Τα Windows 10 θα γίνουν άμεσα διαθέσιμα στους κατασκευαστές, για να τα ενσωματώσουν στα συστήματα τους, ενώ δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα διατεθούν αυτά τα κύματα αναβαθμίσεων. Τα Windows 10 Pro πάντως θα κυκλοφορήσουν και αυτά στις 29 Ιουλίου, ενώ τα Windows 10 Enterprise και Windows 10 Education θα γίνουν διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει πάντως το νέο χαρακτηριστικό των Windows 10, το WiFi Sense, με το οποίο θα μοιράζεστε αυτόματα το password του WiFi σας με τις επαφές στο Facebook, το Skype ή το Outlook. Ενώ η Microsoft ισχυρίζεται πως θα σας λύσει τα χέρια, αφού οι φίλοι σας θα συνδέονται αυτόματα όταν βρίσκονται εντός ακτίνας του WiFi δικτύου σας, χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σας ή άλλες συσκευές, οι ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηστών, ολοένα και αυξάνονται.