Μπορεί ο "ο χορός των πιγκουίνων" να σας κρατήσει ζεστούς στους -18 βαθμούς Κελσίου; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Sir David Attenborough το προσπάθησε...
26 Ιανουαρίου 2022 23:32
Μπορεί ο "ο χορός των πιγκουίνων" να σας κρατήσει ζεστούς στους -18 βαθμούς Κελσίου; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διάσημος και εμβληματικός παρουσιαστής και ιστορικός Sir David Attenborough δοκίμασε μια παράξενη τεχνική επιβίωσης στο τσουχτερό κρύο της Αρκτικής. Ήταν το 2020 όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ "Green Planet" ο τότε 93χρονος παρουσιαστής χάρισε ένα σόου παρά την προχωρημένη ηλικία του. 

Άκουσε τις οδηγίες τους και χόρεψε μαζί με τους αυτόχθονες τον "χορό των πιγκουίνων" όπως ονομάζεται. Αψήφησε το τσουχτερό κρύο που πάγωνε τα κόκκαλά του και εκτέλεσε το τελετουργικό επιβίωσης, φορώντας όμως και... έξι παλτά όπως αποκαλύπτει

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό παραγωγό του "Green Planet" Michael Gandon, ένας ηχολήπτης έμαθε τον εν λόγω χορό από τους αυτόχθονες της περιοχής, οι οποίοι -παρά το ότι μπορεί να μας προκαλεί γέλια- το χρησιμοποιούσαν εδώ και γενιές για να παραμείνουν ζεστοί στις υπό το μηδέν θερμοκρασίες. 

Πρόκειται για το επεισόδιο "Seasonal Worlds" που γυρίστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια και προβλήθηκε όμως την περασμένη Κυριακή από το BBC, εξαιτίας της πανδημίας που καθυστέρησε την παραγωγή του. To στιγμιότυπο βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα χάρη στη Daily Mail και μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω.