Πολικές αρκούδες έκαναν «κατάληψη» σε εγκαταλελειμμένο σπίτι (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα
24 Ιανουαρίου 2022 10:30
Πολικές αρκούδες έκαναν «κατάληψη» σε εγκαταλελειμμένο σπίτι (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ρώσσος φωτογράφος άγριας ζωής Dmitry Kokh φαίνεται πως κατάφερε τη «μία στο εκατομμύριο», αφού ανακάλυψε και απαθανάτισε με το φακό του πολικές αρκούδες που είχαν κάνει «κατάληψη» ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πολικές αρκούδες έχουν καταλάβει το μικρό νησί Kolyuchin στη θάλασσα Chukchi της Ρωσίας. Εκεί λειτουργούσε κάποτε ένας μετεωρολογικός σταθμός, ο οποίος ωστόσο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Κάπως έτσι, οι πολικές αρκούδες ήρθαν να τον διεκδικήσουν, κάνοντάς τον το νέο τους σπίτι.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο Kokh και η ομάδα του ξεκίνησαν να ταξιδεύουν προς το νησί Wrangle για να φωτογραφήσουν πολικές αρκούδες, μιας και ήταν γνωστό πως ζούσαν εκεί. Όταν έφτασαν όμως, με απογοήτευση ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε καμία. Στο ταξίδι του γυρισμού αποφάσισαν να μην τα εγκαταλείψουν, όμως, και έτσι πέρασαν και από το Kolyuchin, παρόλο που θεωρείται εντελώς δυσπρόσιτο.

Εξερευνώντας το μικρό νησί, ο Kokh και η ομάδα του έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν από το παράθυρο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού να ξεπροβάλει μια θηριώδης ολόλευκη αρκούδα. Προφανώς πρόκειται για ένα θέαμα που βλέπεις σπάνια, οπότε ο Kokh ξεκίνησε αμέσως τις φωτογραφίες, απαθανατίζοντας τις αρκούδες να μένουν στο σπίτι που παράτησε ο άνθρωπος στη φύση, καθώς και να τρώνε και να κινούνται στη γύρω περιοχή που είχε διάφορα ακόμη κτήρια.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε το σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Tags: