Η Google σταματάει σχεδόν όλα τα YouTube Originals σόου  

Αλλαγές για το πρόγραμμα της πασίγνωστης πλατφόρμας

Η Google σταματάει σχεδόν όλα τα YouTube Originals σόου

Μεγάλες αλλαγές ανακοίνωσε το YouTube για το Originals πρόγραμμά του. Αναλυτικότερα, ο chief business officer της πλατφόρμας, Robert Kyncl, αποκάλυψε τα νέα σχέδια της εταιρίας μέσα από μια μακροσκελής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Έτσι, έγινε γνωστό πως η Google θα σταματήσει την παραγωγή για σχεδόν όλα τα YouTube Originals σόου, με εξαίρεση αυτά του YouTube Kids Fund και του Black Voices Fund, ένα εγχείρημα $100 εκατομμυρίων που ξεκίνησε το 2020 με στόχο να βοηθήσει τις φωνές των μαύρων δημιουργών να ακουστούν περισσότερο στην πλατφόρμα.

Μεταξύ άλλων, ο Robert τόνισε:

Με την ταχεία ανάπτυξη έρχονται νέες ευκαιρίες και πλέον οι επενδύσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε ακόμη περισσότερους δημιουργούς, αν εφαρμοστούν σε άλλες πρωτοβουλίες, όπως το Creator Shorts Fund, το Black Voices Fund και το Live Shopping.

Για την ιστορία, τα YouTube Originals έχουν αλλάξει πολλές φορές στόχους τα τελευταία χρόνια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 και περιλάμβανε σόου και ταινίες που εστίαζαν σε δημιουργούς, όπως το η κωμική σειρά Scare PewDiePie. Οι χρήστες του YouTube, όμως, δε φάνηκαν διατεθειμένοι να πληρώνουν συνδρομή για το εν λόγω περιεχόμενο και έτσι μέσα στο 2017, οι επι πληρωμή σεζόν των original σόου συγκέντρωσαν μόλις 250 εκατομμύρια προβολές.

Κάπως έτσι, η εταιρία επέλεξε να ξεκινήσει σειρές που θα είχαν απλά διαφημίσεις, με celebrities όπως η Katy Perry και ο Kevin Hart. Εν τέλει, η απόπειρα αποδείχθηκε μάλλον αποτυχημένη.