Εταιρία κούριερ θέλει να βάλει αντιπυραυλικό λέιζερ στα αεροπλάνα της  

Επίσημο αίτημα στους κρατικούς φορείς

Εταιρία κούριερ θέλει να βάλει αντιπυραυλικό λέιζερ στα αεροπλάνα της

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κούριερ στον κόσμο, η FedEx, μπορεί σύντομα να διαθέτει αντιπυραυλικά συστήματα στα αεροπλάνα της. Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η εταιρία κατέθεσε επίσημο αίτημα στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (FAA) για να της επιτραπεί να εγκαταστήσει στο νέο στόλο Airbus A321-200 αεροπλάνων της ένα αντιπυραυλικό σύστημα λέιζερ. Σκοπός, να εξουδετερώσει το σύστημα ανίχνευσης θερμότητας εισερχόμενων πυραύλων στοχεύοντάς τους με το λέιζερ.

Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη περιπτώσεις όπου πολιτικά αεροσκάφη έγιναν στόχοι φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων, χωρίς όμως να φέρνει συγκεκριμένα παραδείγματα. Η πρόσφατη ιστορία όμως περιλαμβάνει την κατάρρευση του Ουκρανικού αεροπλάνου πάνω από το Ιράν το 2020 και του Μαλαισιανού αεροπλάνου πάνω από την Ουκρανία το 2014.

Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να υπάρχουν ορισμένες συνθήκες, όπως δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθεί ενεργοποίηση στο έδαφος ή χρήση εναντίον άλλου αεροσκάφους ή ανθρώπων. Να σημειώσουμε πως η χρήση αντιπυραυλικών συστημάτων στην πολιτική αεροπορία δεν είναι κάτι νέο, αφού η Ισραηλινή El Al χρησιμοποιεί τέτοια συστήματα από το 2004.

Ροη ειδησεων