Η Tesla δέχεται πλέον αγορές με Dogecoin και το κρυπτονόμισμα πήρε την ανηφόρα!

Κράτησε την υπόσχεσή του ο Elon Musk
15 Ιανουαρίου 2022 12:01
Η Tesla δέχεται πλέον αγορές με Dogecoin και το κρυπτονόμισμα πήρε την ανηφόρα!

Ο Elon Musk έχει συνδεθεί άρρηκτα με το κρυπτονόμισμα Dogecoin, αφού μέσα από τις αναφορές και τα memes που αναρτά για τους 70 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Twitter, έχει βοηθήσει σημαντικά να ανέβει η αξία του μέσα στον προηγούμενο χρόνο.

Ως meme, λοιπόν, ξεκίνησε και η ιδέα πως η Tesla θα προσθέσει το Dogecoin ως επιλογή για την ολοκλήρωση πληρωμών. Ο Elon Musk το είχε πρωτοαναφέρει αυτό το Δεκέμβριο μέσα από ένα tweet του.

Τελικά, ο Elon κράτησε την υπόσχεσή του και χθες η δημοφιλής κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόσθεσε το Dogecoin ως επιλογή για αγορά merchandise. Συγκεκριμένα, η Tesla πουλά μια σφυριχτά που έχει το σχήμα του Cybertruck και η οποία κοστίζει 300 doge ή περίπου $59. Ένα άλλο αξεσουάρ που μπορούν να αγοράσουν οι fans με 835 doge είναι μια πόρπη ζώνης αφιερωμένη στο Gigafactory. Τέλος, η ηλεκτρική γουρούνα Cyberquad για παιδιά μπορεί να αγοραστεί για 12020 doge ή περίπου $2,320.

Μάλιστα, το Dogecoin είναι πλέον η μόνη επιλογή για την αγορά των συγκεκριμένων αντικειμένων, αφού η επιλογή για μετρητά εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα της Tesla.

Φυσικά, η αξία του κρυπτονομίσματος δεν έμεινε ανεπηρέαστη και πήρε την ανηφόρα. Συγκεκριμένα, χτες, 14 Ιανουαρίου ξεπέρασε στιγμιαία και τα $0.21, αύξηση δηλαδή της τάξεως του 15%.

Για την ιστορία, η Tesla είχε παίξει καθοριστικό ρόλο και σε ένα από τα ρεκόρ που κατέγραψε πέρυσι το Bitcoin, αφού το Φεβρουάριο του 2021 ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές με το εν λόγω κρυπτονόμισμα και για τα αυτοκίνητά της. Τελικά, η εταιρία αναίρεσε την απόφαση δύο μήνες μετά, επικαλούμενη τη μεγάλη περιβαλλοντική επίπτωση του mining.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το mining του dogecoin καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και ο Musk μάλιστα είχε δηλώσει πως εργάζεται με τους developers του για να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό μελλοντικά.