"Να φοβάστε" - Τεράστια κυβερνοεπίθεση παραλύει την Ουκρανία

Τη στιγμή που η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα
14 Ιανουαρίου 2022 21:08
"Να φοβάστε" - Τεράστια κυβερνοεπίθεση παραλύει την Ουκρανία

Η Ουκρανία δέχτηκε μία τεράστιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσουν πάνω από 70 κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας. Οι hackers άφησαν ένα μήνυμα στα websites, στην Ουκρανική, Ρωσική και Πολωνική γλώσσα.

Ουκρανέ! Όλα τα προσωπικά σου δεδομένα έχουν ανέβει στο δημόσιο δίκτυο. Όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή καταστράφηκαν και είναι αδύνατο να τα επαναφέρετε. Όλες οι πληροφορίες για εσάς είναι πλέον δημόσιες, να φοβάστε και να περιμένετε τα χειρότερα. Αυτό είναι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν πως τα περισσότερα websites επανήλθαν σε λειτουργία και πως δεν έχουν επηρεαστεί προσωπικά δεδομένα πολιτών. Η επίθεση έρχεται λίγο μετά την τριμερή συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ η οποία δεν είχε κάποια θετικό αποτέλεσμα. Η Ρωσία αρνείται πως ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία, ωστόσο πέρα από τους 100.000 στρατιώτες που έχει συγκεντρώσει στα σύνορα, ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πρόβαλε πλάνα με τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό που φορτώνεται σε τρένα με προορισμό τα σύνορα με την Ουκρανία.