Οι Ρώσοι συνέλαβαν τους hackers του διαβόητου REvil group (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από πληροφορίες των Αμερικανών
14 Ιανουαρίου 2022 20:35
Οι Ρώσοι συνέλαβαν τους hackers του διαβόητου REvil group (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε τη σύλληψη μελών του διαβόητου hacker group REvil, μετά από πληροφορίες που τους παρείχαν οι ΗΠΑ. Στην ανακοίνωσή της η FSB δήλωσε απλά πως το group “σταμάτησε να υπάρχει”, αλλά από ότι φαίνεται η Ρωσία θα αρνηθεί την έκδοση Ρώσων πολιτών στις ΗΠΑ για να δικαστούν.

Κατά τη διάρκεια πολλών ταυτόχρονων εφόδων στα σπίτια των μελών του group, η FSB κατάσχεσε και περίπου 426 εκατομμύρια ρούβλια (€4.89 εκατομμύρια), 20 αυτοκίνητα πολυτελείας, καθώς και κρυπτονομίσματα αξίας άνω των €400.000.

Η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος έπαψε να υπάρχει και οι υποδομές πληροφοριών που χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματικούς σκοπούς εξουδετερώθηκαν.

Η hackers της REvil έχουν σπείρει εδώ και καιρό τον πανικό με επιθέσεις ransomware σε υψηλού προφίλ στόχους, όπως κυβερνητικές υπηρεσίες και πολυεθνικές εταιρίες. Οι συλλήψεις έρχονται σε μία ιδιαίτερα τεταμένη εποχή για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, με τη δεύτερη να κατηγορεί την πρώτη πως υποθάλπει διεθνείς εγκληματίες που επιτίθενται σε δυτικούς στόχους. Η επιχείρηση αποτελεί επίσης την πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ΗΠΑ και Ρωσία συνεργάστηκαν στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος.