Αναβαθμίστε άμεσα σε iOS 15.2.1

Διορθώθηκε σοβαρή ευπάθεια
13 Ιανουαρίου 2022 08:13
Αναβαθμίστε άμεσα σε iOS 15.2.1

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία το iOS 15.2.1, την πιο πρόσφατη αναβάθμιση για τα iPhone της μαζί με το iPadOS 15.2.1 για τα iPads. Το νέο patch έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος όντας απλά μία μικρή αναβάθμιση που διορθώνει bugs, φτάνοντας τα 970MB. Η αναβάθμιση όμως είναι αρκετά σημαντική και για λόγους ασφαλείας.

Το patch λοιπόν διορθώνει μία ευπάθεια του HomeKit πρωτοκόλλου, με την οποία κάποιος μπορούσε να κάνει το iPhone ή το iPad να κρασάρει διαρκώς, αλλάζοντας το όνομα μίας HomeKit συσκευής για να περιλαμβάνει περισσότερους από 500.000 χαρακτήρες. Και επειδή το iOS κάνει back up τις ονομασίες των HomeKit συσκευών στο iCloud, είναι πιθανό οι iOS χρήστες να παγιδευτούν σε ένα φαύλο κύκλο επανεκκινήσεων. Να σημειώσουμε πως ο ερευνητής που είχε ανακαλύψει την ευπάθεια είχε ενημερώσει την Apple από τον Αύγουστο και δημοσιοποίησε τα ευρήματά του την 1η Ιανουαρίου.

Άλλες βελτιώσεις που φέρνει η αναβάθμιση είναι ένα bug fix που δεν επέτρεπε να φορτώσουν οι φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω iCloud Link στο Messages, καθώς και ένα bug fix για CarPlay εφαρμογές τρίτων που δεν ανταποκρίνονταν σε εντολές.