Μήνυση στους Kim Kardashian και Floyd Mayweather για απάτη με κρυπτονομίσματα

Κατηγορούνται πως έστησαν κομπίνα
12 Ιανουαρίου 2022 19:08
Μήνυση στους Kim Kardashian και Floyd Mayweather για απάτη με κρυπτονομίσματα

Στη δίνη μιας απάτης με κρυπτονομίσματα βρίσκονται τα ονόματα της Kim Kardashian, του θρύλου του μποξ, Floyd Mayweather και του επίσης θρύλου του μπάσκετ, Paul Pierce. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα Gizmodo και Finbold, οι παραπάνω κατονομάστηκαν στην ομαδική αγωγή που μηνύει αυτούς και τις άγνωστες οντότητες πίσω από το κρυπτονόμισμα ονόματι "EthereumMax" και την τεχνητή αύξηση της αξίας του. 

Ουσιαστικά, οι ενάγοντες αναφέρουν στην αγωγή πως έστησαν μια "pump and dump" κομπίνα, όπου οι επενδυτές ξεπουλάνε τις μετοχές τους για να βγάλουν ένα σωρό χρήματα, αφότου έχουν καταστρώσει μια εικονική αύξηση στην αξία του. 

Μετά τα stories και τις αναρτήσεις του Μεϊγουέδερ, της Κιμ Καρντάσιαν, του Πολ Πιρς αλλά και του Λόγκαν Πολ (Logan Paul) το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε κατά 632% στην αξία του. Μάλιστα ο Μεϊγουέδερ φιγούραρε το λογότυπο του EthereumMax και του URL του σαν χορηγό στο αθλητικό του παντελόνι, κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Paul, ενώ κάποιος μπορούσε να αγοράσει εισιτήριο για την αναμέτρηση με τη χρήση του κρυπτονομίσματος. 

Η Καρντάσιαν από την πλευρά της πέρυσι είχε αναρτήσει λέγοντας: "Ασχολείστε παιδιά με τα crypto; Δεν είναι οικονομική συμβουλή αυτή αλλά για να μοιραστώ τα όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το νόμισμα Ethereum Max". Τις αναρτήσεις συνόδευε το hashtag #ad που σημαίνει ότι έλαβε αμοιβή για να το προωθήσει. Εδώ να σημειώσουμε ότι μια ανάρτηση χορηγούμενη στο Instagram της Κιμ μπορεί να χρεωθεί μέχρι και 1$ εκ. δολάρια. 

Στην αγωγή γίνεται λόγος πως κανένας τους δεν έχει αποκαλύψει το ποσό της αμοιβής τους. Μια μέρα μετά την ανάρτηση της Καρντάσιαν η αξία του κρυπτονομίσματος βούτηξε στο κενό κατά 98%, ενώ αυτό που έβγαλε μάτι στην υπόθεση είναι πως οι δημιουργοί του λέγεται πως πούλησαν τις μετοχές τους λίγο πριν την πτώση, κάτι που αποδεικνύεται από την δραστηριότητα των ψηφιακών πορτοφολιών τους.