Το Τουρκμενιστάν θα κλείσει την "Πύλη της Κολάσεως"

Καίει από το 1971
12 Ιανουαρίου 2022 09:40
Το Τουρκμενιστάν θα κλείσει την "Πύλη της Κολάσεως"

Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Τουρκμενιστάν είναι η “Πύλη της Κολάσεως”, ένας κρατήρας από τον οποίο ξεπροβάλλουν φλόγες ασταμάτητα εδώ και μισό αιώνα. Λεπτομέρειες για αυτό το παράξενο φαινόμενο μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ. Περιληπτικά η ιστορία ξεκινά το 1971 όταν μία σοβιετική επιχείρηση να εξαχθεί φυσικό αέριο πήγε στραβά, υπήρξε μία διαρροή μεθανίου και οι επιστήμονες τότε αποφάσισαν να το αναφλέξουν, εκτιμώντας πως θα έκαιγε για μερικές εβδομάδες.

Πενήντα χρόνια αργότερα οι φλόγες παραμένουν και ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν πήρε την απόφαση να κλείσει την Πύλη της Κολάσεως, ζητώντας μία λύση από τους επιστήμονες. Η απόφαση προήλθε λόγω των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων των γύρω περιοχών, καθώς και λόγω των χαμένων οικονομικών ευκαιριών.

Χάνουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους για τους οποίους μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά κέρδη και να τα χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την ευημερία των πολιτών μας.

Για την ιστορία, το Τουρκμενιστάν διαθέτει το τέταρτο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και η οικονομία του εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές αερίου.

Tags: