Θυμάστε το "Μυστηριώδη Κύβο" στη Σελήνη; Έχουμε νέες, πιο κοντινές φωτογραφίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το μυστήριο λύθηκε
11 Ιανουαρίου 2022 09:45
Θυμάστε το "Μυστηριώδη Κύβο" στη Σελήνη; Έχουμε νέες, πιο κοντινές φωτογραφίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει την ύπαρξη ενός “μυστηριώδους κύβου” στην επιφάνεια της Σελήνης, τον οποίο ανακάλυψε το Yutu-2 rover της Κίνας. Η ίδια η κινεζική διαστημική υπηρεσία CNSA, τον χαρακτήρισε ως “μυστηριώδη καλύβα”, θέλοντας να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Εκτίμησε πως το αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση 80 μέτρων και σχεδίασε μία νέα διαδρομή για το rover για να καταγράψει πιο κοντινές φωτογραφίες. Μετά από αρκετό καιρό ετοιμασιών και οδήγησης, το rover έφτασε αρκετά κοντά για να λύσει το μυστήριο και η απάντηση είναι αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι.

Δεν πρόκειται λοιπόν για τίποτα παραπάνω από έναν απλό βράχο, του οποίου οι απότομες γωνίες και τα παιχνίδια του φωτός και της σκιάς στον ορίζοντα τον έκαναν να μοιάζει με κάτι πιο μυστηριώδες.

Να θυμίσουμε πως το Yutu-2 έφτασε στη Σελήνη το 2019 με το Chang’e-4 lander και αποτελεί την πρώτη αποστολή των Κινέζων στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια το Yutu-2 έχει διασχίσει πάνω από ένα χιλιόμετρο χρησιμοποιώντας το ραντάρ του για να αποκαλύψει τι υπάρχει στο υπέδαφος.