H Microsoft σε συζητήσεις για την αγορά της AMD

Σύμφωνα με νέες φήμες
30 Ιουνίου 2015 09:27
H Microsoft σε συζητήσεις για την αγορά της AMD

Σύμφωνα με νέα αναφορά του KitGuru, η Microsoft πλησίασε την AMD ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή εξαγορά. Συγκεκριμένα οι συζητήσεις για την εξαγορά της AMD φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμη πολλές πληροφορίες για την έκβασή τους.

Το KitGuru υπολογίζει τη συνολική αξία της AMD κοντά στα 1,81 δισεκατομμύρια, ένα ποσό που δε θα αδειάσει τα ταμεία της Microsoft, καθώς η αμερικάνικη εταιρία διαθέτει χρηματικά αποθέματα που αγγίζουν τα 95,3 δισεκατομμύρια.

Η AMD είναι μια εταιρία που παράγει επεξεργαστές για PC και servers, κάρτες γραφικών, ενώ κατασκευάζει επίσης και τα SoC (system-on-chip) που χρησιμοποιούν τα PlayStation 4 και Xbox One. Έτσι, με την αγορά της AMD, η Microsoft μακροπρόθεσμα θα γλυτώσει αρκετά χρήματα, αφού δεν θα χρειάζεται να πληρώνει την AMD με κάθε αγορά ενός Xbox One. Παράλληλα, αν συμβεί κάτι τέτοιο η εταιρία θα επωφελείται και από τις πωλήσεις του PlayStation 4, λόγω του AMD SoC που χρησιμοποιεί η κονσόλα.

Tags: