Η πασίγνωστη streamer Pokimane έφαγε ban από το Twitch και αυτός είναι ο λόγος

Το οποίο είναι ωστόσο προσωρινό
08 Ιανουαρίου 2022 10:59
Η πασίγνωστη streamer Pokimane έφαγε ban από το Twitch και αυτός είναι ο λόγος

Μετά το απίστευτο περιστατικό λίγο πριν το τέλος του 2021 που το Twitch της Amazon μπάναρε επίσημο λογαριασμό...της Amazon, τώρα το 2022 ξεκινά με το «σφυρί» να πέφτει σε μια από τις μεγαλύτερες streamers της πλατφόρμας.

Ο λόγος γίνεται για την Imane “Pokimane” Anys, η οποία το βράδυ της Παρασκευής έφαγε ban στο Twitch. Αναλυτικότερα, η Μαροκινο-Καναδή streamer μετέδιδε ζωντανά στους viewers της την γνωστή animated σειρά Avatar: The Last Airbender.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Twitchtracker, περίπου 25,000 ταυτόχρονοι θεατές παρακολουθούσαν την Pokimane να σχολιάζει το σόου της Nickelodeon, μέχρι που το κανάλι της εξαφανίστηκε από την πλατφόρμα πιθανότατα εξαιτίας ενός DMCA strike.

Το Twitch απαγορεύει την μετάδοση copyrighted περιεχομένου και όπως έχουμε δει πολλές στο παρελθόν, ο αλγόριθμος δε συγχωρεί. Για την ακρίβεια εφαρμόζεται μια πολιτική που επιτρέπει μέχρι τρία strikes, επομένως παρόλο που το κανάλι της Pokimane δεν μπορεί να βρεθεί αυτή τη στιγμή στο Twitch, θα αποκατασταθεί κανονικά σε 48 ώρες, όπως επιβεβαίωσε η ίδια μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

Μάλιστα, με αφορμή το συμβάν και προφανώς χαριτολογώντας, η Pokimane δήλωσε: “the fire nation attacked”, μια ατάκα που θα αναγνωρίσουν αμέσως όσοι έχουν δει το animated σόου. Η δημοσίευσή της ακολουθεί παρακάτω:

Για την ιστορία, η μετάδοση και ο σχολιασμός τηλεοπτικών σόου είναι μια νέα τάση που έχει ξεκινήσει τελευταία στο Twitch, γνωστή ως “TV meta”. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Félix “xQc” Lengyel και Hasan “HasanAbi” Piker, δύο streamers που κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των θεατών, σχολιάζοντας το σόου μαγειρικής MasterChef.

Όπως είναι αυτονόητο όμως, η νέα αυτή τάση έχει και μεγάλο ρίσκο για τους streamers, κάτι που αποδείχθηκε και από το ban της Pokimane.

Tags: