Το Instagram δοκιμάζει μια τεράστια αλλαγή για την αρχική του σελίδα

Με τρία διαφορετικά feeds
07 Ιανουαρίου 2022 10:02
Το Instagram δοκιμάζει μια τεράστια αλλαγή για την αρχική του σελίδα

Έχει περάσει πάνω από μισή δεκαετία απ’ όταν το 2016, το Instagram άλλαξε την αρχική του σελίδα, για να δείχνει posts χρησιμοποιώντας έναν AI αλγόριθμο και όχι με χρονολογική σειρά, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Τώρα, το πασίγνωστο social media του Meta (Facebook) ετοιμάζεται να επιστρέψει…στα παλιά. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο αποκαλύπτει πως το Instagram ξεκινά τις δοκιμές για ένα διαφορετικό αρχικό feed, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν τι θέλουν να βλέπουν.

Τι σημαίνει αυτό; Το Instagram δοκιμάζει μια νέα αρχική σελίδα με τρεις επιλογές για τα posts που θα βλέπετε:

Το Home θα είναι το feed που γνωρίζετε σήμερα, μπλέκοντας τις πρόσφατες δημοσιεύσεις των φίλων σας με άλλα posts της πλατφόρμας που ο αλγόριθμος θεωρεί πως πρέπει να δείτε.

Το Following θα δείχνει με χρονολογική σειρά τα posts όλων των accounts που ακολουθείτε, χωρίς να μπλέκεται κανένας αλγόριθμος.

Το Favorites είναι ένα νέο feed αρχικής σελίδας, το οποίο θα δείχνει μόνο περιεχόμενο από χρήστες που ορίσατε εσείς, όπως για παράδειγμα οι στενοί σας φίλοι, η οικογένειά σας κλπ.

Για την ώρα η σημαντική αυτή αλλαγή βρίσκεται σε φάση δοκιμής και ενδέχεται να την έχετε παρατηρήσει αν χρησιμοποιείτε την beta έκδοσης της εφαρμογής. Το Instagram δεν αποκάλυψε πότε θα έρθει σε όλους η νέα αρχική σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Instagram, αλλά και άλλες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα το Twitter, έχουν λάβει αρκετές φορές στο παρελθόν έντονη κριτική για τα αλγοριθμικά feeds τους, τα οποία πολλές φορές αποκρύπτουν περιεχόμενο από τους λογαριασμούς που ακολουθεί κάποιος, για να δείξουν άλλες τυχαίες δημοσιεύσεις.