Δεν μπήκε καλά το 2022 για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Πίεση των Αμερικανών οδηγεί σε πτώση
06 Ιανουαρίου 2022 10:12
Δεν μπήκε καλά το 2022 για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα $43.000 σήμερα συνεχίζοντας την πτωτική τάση του. Αυτή τη φορά, η νέα πτώση οφείλεται στη συνάντηση των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ η οποία κατέληξε στην απόφαση λήψης πιο επιθετικής πολιτικής απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Μετά λοιπόν το ρεκόρ των $69.000 το Νοέμβριο, σήμερα έφτασε τα $42.700 σημειώνοντας πτώση 1.7% μετά και την πτώση 5.2% χθες.

Ταυτόχρονα, ο Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με 3%. Τα χρηματιστήρια στην Ασία συμπαρασύρθηκαν επίσης.

Το Ether σημείωσε και αυτό πτώση 5.2% φτάνοντας το χαμηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο, πριν επανέλθει κάπως στα $3.460.

Οι αναλυτές κρύπτο περιμένουν για να δουν αν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Καζακστάν οι οποίες προήλθαν από τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, θα επηρεάσουν το Bitcoin. Να θυμίσουμε πως το ασιατικό κράτος ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο Bitcoin mining στον κόσμο πριν η κυβέρνηση απαγορεύσει το mining λόγω πολύ υψηλής κατανάλωσης ενέργειας.