Το νέο τηλεκοντρόλ των Samsung τηλεοράσεων φορτίζει από τα ραδιοκύματα του Wi-Fi router σας

Μέσα από την RF harvesting τεχνολογία
03 Ιανουαρίου 2022 11:54
Το νέο τηλεκοντρόλ των Samsung τηλεοράσεων φορτίζει από τα ραδιοκύματα του Wi-Fi router σας

Υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το να έχεις βολευτεί στον καναπέ σου, να έχεις πάρει το σνακ σου και λίγο πριν ξεκινήσεις την ταινία να συνειδητοποιείς πως έχουν τελειώσει οι μπαταρίες του τηλεκοντρόλ; Η Samsung προσπαθεί εδώ καιρό να λύσει αυτό το πρόβλημα και έτσι τα πιο πρόσφατα μοντέλα τηλεοράσεών της είχαν φέρει στο προσκήνιο το Eco Remote.

Πρόκειται για ένα οικολογικό τηλεκοντρόλ, χωρίς αποσπώμενες AAA μπαταριές, το οποίο φορτίζει τόσο από το φως του ηλίου, όσο και από το φως που παράγουν οι λάμπες και οι άλλες συσκευές στο εσωτερικό του σπιτιού σας, χάρη σε ένα ειδικό πάνελ στο πίσω μέρος του. Τώρα, η Samsung έρχεται να του προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα το κρατά διαρκώς φορτισμένο, ακόμη και χωρίς έκθεση σε φως.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της CES 2022, η Samsung αποκάλυψε πως το Eco Remote θα αποκτήσει τη δυνατότητα να συλλέγει την ενέργεια που κουβαλούν τα ραδιοκύματα. Αυτό σημαίνει πως το τηλεκοντρόλ των νέων μοντέλων τηλεοράσεων της Samsung για το 2022 θα φορτίζεται από τα κύματα που παράγει το ασύρματο Wi-Fi router που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό επειδή το τηλεκοντρόλ καταναλώνει σχεδόν ελάχιστη ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπουμε το ρούτερ μας να φορτίζει και άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα τα κινητά μας.

Πέρα από το «RF harvesting» χαρακτηριστικό, η Samsung ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να προσφέρει το τηλεκοντρόλ της και σε άσπρο χρώμα.

Tags: