Τέλος εποχής: Τα BlackBerry OS κινητά κυριολεκτικά θα σταματήσουν να λειτουργούν το 2022

Επηρεάζεται μέχρι και η λειτουργία των κλήσεων
31 Δεκεμβρίου 2021 11:51
Τέλος εποχής: Τα BlackBerry OS κινητά κυριολεκτικά θα σταματήσουν να λειτουργούν το 2022

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για τα διάφορα smartphones που θα σταματήσουν να λαμβάνουν απαραίτητες ενημερώσεις το 2022. Τώρα στη λίστα αυτή έρχονται να προστεθούν και όλες οι κλασσικές συσκευές της BlackBerry που κάνουν χρήση του BlackBerry OS.

Συγκεκριμένα, η υποστήριξη του εν λόγω λειτουργικού συστήματος θα σταματήσει και επίσημα στις 4 Ιανουαρίου του 2022. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ως αποτέλεσμα, ακόμα και βασικές λειτουργίες, όπως οι κλήσεις, τα SMS μηνύματα, τα δεδομένα, μέχρι και οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ενδεχομένως θα σταματήσουν να λειτουργούν πλήρως.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Υπενθυμίζουμε ότι οι legacy υπηρεσίες για το BlackBerry 7.1 OS ή παλαιότερες εκδόσεις, για το BlackBerry 10 και για το BlackBerry PlayBook OS 2.1 ή παλαιότερες εκδόσεις, δε θα είναι πλέον διαθέσιμες μετά τις 4 Ιανουαρίου 2022. Απ’ αυτήν την ημερομηνία, οι συσκευές που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων ή μέσω Wi-Fi δε θα λειτουργούν πλέον αξιόπιστα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών δεδομένων, των τηλεφωνικών κλήσεων, των SMS και του 9-1-1.

Αν, λοιπόν, χρησιμοποιείται ακόμη κάποια κλασσική συσκευή της BlackBerry, μάλλον ήρθε η ώρα να αναβαθμιστείτε. Να σημειωθεί βέβαια πως τα Android smartphones της εταιρίας δεν επηρεάζονται.

Για την ιστορία, τα BlackBerry είναι από τα πρώτα smartphones της αγοράς, ανοίγοντας το δρόμο για την έλευση του iPhone και της σύγχρονης πραγματικότητας που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Το αξιοσημείωτο είναι πως παρόλο που πρακτικά έχουν εκλείψει εδώ και αρκετό καιρό, η εταιρία συνέχιζε να τα υποστηρίζει με ενημερώσεις μέχρι και τώρα.