Η νέα Z690 GODLIKE μητρική της MSI κάνει τα πάντα και κοστίζει $2,099

Και περιλαμβάνει μάλιστα κάποια αξιοσημείωτα μπόνους στο ίδιο πακέτο
26 Δεκεμβρίου 2021 09:25
Η νέα Z690 GODLIKE μητρική της MSI κάνει τα πάντα και κοστίζει $2,099

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου live stream, η MSI αποκάλυψε ίσως την πιο ακραία μητρική στην ιστορία της. Ο λόγος γίνεται για την MEG Z690 GODLIKE, μια motherboard που κάνει κυριολεκτικά τα πάντα και κοστίζει $2,099 ή περίπου €1850. 

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Z690 GODLIKE καταφέρνει αμέσως να ξεχωρίσει χάρη στην 3.5 ιντσών οθόνη αφής που ενσωματώνει και η οποία μπορεί να δείχνει λεπτομέρειες για το σύστημα, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία λειτουργίας του CPU, ή να χρησιμοποιηθεί μέχρι και για άμεσο overclock. Παράλληλα, η μητρική έχει ενσωματωμένο και κανονικό ηχείο, οπότε μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη να παίζει μέχρι και κάποιο βίντεο με ήχο. Αντίστοιχα, μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να δείχνει εικόνες ή ακόμη και τις καιρικές συνθήκες. Βέβαια, αν κάποιος δεν θέλει να έχει μια επιπλέον οθόνη μέσα στο κουτί του, μπορεί να την αφαιρέσει και να την χρησιμοποιήσει ως εξωτερικό πάνελ που συνδέεται μέσω USB καλωδίου. 

Πέρα από την οθόνη, η εν λόγω μητρική έχει και όποιο άλλο χαρακτηριστικό θα μπορούσατε να συναντήσετε σε ένα premium προϊόν της κατηγορίας, όπως RGB φωτισμό, 6 θύρες για M.2 δίσκους, δύο USB 3.2 Gen 2x2 20GB θύρες, δύο PCIe Gen 5.0 θύρες, κάλυμμα για το περισσότερο hardware της και πλήρως μεταλλικό backplate. Μάλιστα, το μεγάλο της μέγεθος (μεγαλύτερο από απλό ATX) σε συνδυασμό με το αρκετό μέταλλο που χρησιμοποιείται, την καθιστά ως την πιο βαριά μητρική που έχει κατασκευάζει ποτέ η MSI. 

Φυσικά, τα καλούδια δεν σταματούν εκεί. Στην ομολογουμένως υψηλή τιμή των $2,099 περιλαμβάνεται και ένα kit με 32GB DDR5 μνήμες RAM, καθώς μια AIO υδρόψυξη. Βέβαια, ακόμη και αν έχετε τα χρήματα, μάλλον δεν μπορείτε να αγοράσετε την GODLIKE, καθώς η MSI σκοπεύει να την πουλήσει μόνο σε όσους έχουν RTX 3090 ή RTX 3080 κάρτα γραφικών από την εταιρία ή την προηγούμενη GODLIKE μητρική της.