Η Samsung αποκάλυψε τις πρώτες HDR10+ Gaming οθόνες της

Περισσότερα στην CES 2022
24 Δεκεμβρίου 2021 15:29
Η Samsung αποκάλυψε τις πρώτες HDR10+ Gaming οθόνες της

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί αρχίζουν να βαδίζουν σε ρυθμούς CES 2022 και έτσι λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, η Samsung ανακοίνωσε τώρα τις πρώτες οθόνες της που θα υποστηρίζουν το HDR10+ Gaming στάνταρ. Πρόκειται για μια τεχνολογία που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο και στην πράξη είναι μια εκτεταμένη έκδοση του HDR10, ειδικά σχεδιασμένη για gaming, επιτρέποντας το αυτόματο calibration με ειδικά metadata ανάλογα το περιεχόμενο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Samsung γνωστοποίησε πως η νέα της σειρά QLED τηλεοράσεων (από το μοντέλο Q70 και πάνω), καθώς και τα νέα της gaming monitors για το 2022 θα υποστηρίζουν το νέο αυτό στάνταρ. Μάλιστα, στο πλαίσιο της CES, η εταιρία θα δείξει ζωντανά τα Redout 2 και Pinball FX παιχνίδια της Saber Interactive που υποστηρίζουν το HDR10+ Gaming, καθώς και τα Happy Trails και Kidnapped Princess της Game Mechanic Studios.

Αξίζει να σημειωθεί πως το HDR10+ Gaming έχει περισσότερα metadata για την οπτική απεικόνιση σε σύγκριση με το απλό HDR10 και στοχεύει σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη μέγιστη φωτεινότητα. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει μαζί με τις variable refresh rate (VRR) και auto low latency mode (ALLM) τεχνολογίες, ενώ η Samsung επισημαίνει πως είναι συμβατό και με περιεχόμενο 120Hz.

Για την ιστορία, ο άμεσος ανταγωνιστής της εν λόγω τεχνολογίας είναι το Dolby Vision, το οποίο υποστηρίζει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά, εκτός των 120Hz. Ωστόσο, η πρόταση της Dolby έχει πλουσιότερη λίστα συμβατών παιχνιδιών για την ώρα, όπως τα Halo Infinite, F1 2021, Gears 5, Borderlands 3, Tom Clancy's The Division 2 κ.α.