Ο Elon Musk συνομίλησε με τον Erdogan για διάστημα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τη στιγμή που η τουρκική λίρα παραπαίει
19 Δεκεμβρίου 2021 11:25
Ο Elon Musk συνομίλησε με τον Erdogan για διάστημα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan και στην ατζέντα συζητήσεων υπήρχε ο τομέας του διαστήματος και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι δύο άντρες συζήτησαν για τη συνεργασία τους στο διαστημικό τομέα, την παραμονή της εκτόξευσης του Turksat 5-B δορυφόρου από πύραυλο της SpaceX. Η εκτόξευση του δορυφόρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πριν λίγες ώρες.

Να θυμίσουμε πως τον Ιανουάριο η Τουρκία εκτόξευσε τον Turksat 5-A δορυφόρο με Falcon 9 πύραυλο της SpaceX. Η σχέση μεταξύ Musk και Erdogan ξεκίνησε το 2017, όταν συναντήθηκαν στην Τουρκία για να συζητήσουν για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι τιμή μου να μιλώ με τον Πρόεδρο Erdogan ξανά” σχολίασε ο Musk σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ αποκαλύφθηκε πως ο Musk σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία.

Οι συνομιλίες των δύο αντρών έρχονται σε μία κρίσιμη στιγμή για την τουρκική οικονομία, αφού τουρκική λίρα υποχώρησε ακόμα 5.6%, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ σε σχέση με το δολάριο, έχοντας χάσει το 47% της αξίας της από το Σεπτέμβριο.