Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η Tesla θα δέχεται πληρωμές σε Dogecoin

Για κάποια προϊόντα της
16 Δεκεμβρίου 2021 10:53
Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η Tesla θα δέχεται πληρωμές σε Dogecoin

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Elon Musk όντας ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε πως η Tesla θα ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin για τα οχήματά της. Μερικούς μήνες μετά άλλαξε γνώμη εξαιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του mining και ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει ξανά να δέχεται Bitcoin όταν το mining γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Τώρα όμως η Tesla ξεκίνησε να δέχεται ξανά κρυπτονομίσματα, αν και όχι υπό τη μορφή Bitcoin αλλά Dogecoin. Να θυμίσουμε πως το Dogecoin είναι ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα το οποίο ξεκίνησε ως meme και με την υποστήριξη του Musk έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο ο Musk ξεκαθάρισε στο tweet του πως το Doge θα χρησιμοποιηθεί μόνο για συγκεκριμένα προϊόντα χαμηλής αξίας της Tesla και όχι για να αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο με αυτά. Άφησε όμως ένα παράθυρο ανοιχτό για το μέλλον, λέγοντας πως “θα δούμε πως θα πάει”.

Μετά την ανακοίνωση του Musk η αξία του Dogecoin εκτοξεύτηκε έως και 30% πριν σταθεροποιηθεί στα προηγούμενα επίπεδά του.