Η Google υπόσχεται να κάνει τα φτηνά smartphones πολύ πιο γρήγορα με το Android 12 Go

Καταφθάνει η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος
15 Δεκεμβρίου 2021 11:09
Η Google υπόσχεται να κάνει τα φτηνά smartphones πολύ πιο γρήγορα με το Android 12 Go

Με το Android 12 να κυκλοφορεί σταδιακά σε ολοένα και περισσότερες συσκευές, η Google ανακοίνωσε τώρα και το Android 12 Go Edition. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος για συσκευές χαμηλού κόστους, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2022.

Ο τεχνολογικός κολοσσός υπόσχεται πως η ενημέρωση αυτή θα κάνει τα φτηνά smartphones που χρησιμοποιούν το λειτουργικό πολύ πιο γρήγορα, αφού το Android 12 Go είναι 30% ταχύτερο από το Android 11 Go, το οποίο με τη σειρά του ήταν 20% γρηγορότερο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα συγκριτικό που δείχνει πόσο πιο γρήγορα ξεκινά η εφαρμογή του Τηλεφώνου στη νέα έκδοση.

Περνώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες. Με το Android 12 Go η Google έχει κάνει πιο ομαλά τα launch animations. Παράλληλα, έχει προσθέσει μια νέα λειτουργία αδρανοποίησης εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, για να βελτιώσει την μπαταρία και να εξοικονομήσει αποθηκευτικό χώρο. Συγχρόνως, με το νέο Files Go μπορείτε να διαγράψετε ασφαλώς αρχεία, με τη δυνατότητα αποκατάστασης μετά από 30 μέρες. Επιπροσθέτως, έχει ενσωματωθεί και μια νέα συντόμευση για άμεση μετάφραση ιστοσελίδων σε άλλη γλώσσα, ενώ η Google επισημαίνει πως έχει κάνει και διάφορες βελτιώσεις στο κομμάτι της ιδιωτικότητας.

Τέλος, μαζί με την ανακοίνωση της νέας έκδοσης, η Google αποκάλυψε πως πλέον υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως που χρησιμοποιούν Android Go συσκευές.

Tags: