Αγοράστηκαν ψηφιακά NFT οικόπεδα $52 εκατομμυρίων σε metaverse που δεν υπάρχει ακόμη

Και το οποίο θα έρθει το 2022
15 Δεκεμβρίου 2021 10:24
Αγοράστηκαν ψηφιακά NFT οικόπεδα $52 εκατομμυρίων σε metaverse που δεν υπάρχει ακόμη

Ναι, καλά διαβάσατε. Χρήστες ξόδεψαν συνολικά πάνω από 52 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν NFT οικόπεδα που ναι μεν δεν υπάρχουν στον κανονικό κόσμο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε και στον ψηφιακό, αφού το “blockchain παιχνίδι” που τα πουλάει δεν κυκλοφόρησε ακόμη. Πρακτικά ο κόσμος πλήρωσε προκαταβολικά για λίγο ψηφιακό χώρο στο επερχόμενο metaverse ονόματι Legacy.

Πρόκειται για ένα "blockchain business simulator" από τον Peter Molyneux, ο οποίος στο παρελθόν είχε δημιουργήσει τα πρώτα Fable παιχνίδια. Ο νέος του τίτλος θα έρθει το 2022 και έχει το δικό του κρυπτονόμισμα, το LegacyCoin, πουλώντας ψηφιακά οικόπεδα για πραγματικά χρήματα, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους ψηφιακές επιχειρήσεις. Οι ψηφιακοί γαιοκτήμονες ευελπιστούν πως θα βγάλουν τα χρήματα που επένδυσαν μέσα από τους υπόλοιπους παίκτες που θα παίζουν σε αυτό το metaverse και θα αποφέρουν έσοδα στις επιχειρήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Land NFTs που πούλησε το Legacy μέχρι στιγμής επέφεραν έσοδα 14,000 Ethereum ή περίπου $52 εκατομμύρια δολάρια σε πραγματικά χρήματα. Το πιο ακριβό NFT που πουλήθηκε ήταν ένα οικόπεδο στο Λονδίνο, το οποίο είχε «Ancient» σπανιότητα (η οποία φυσικά είναι τεχνητή). Για το NFT αυτό δαπανήθηκαν $880 χιλιάδες.

Βέβαια, το στοίχημα είναι να κυκλοφορήσει το Legacy…

Το 2012 ο Molyneux ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Lionhead, ιδρύοντας τη νέα του ανεξάρτητη ομάδα 22cans. Το πρώτο του project ήταν το Curiosity: What's Inside the Cube?. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο mobile παιχνίδι, το οποίο ζητούσε από τους παίκτες να πατούν τουβλάκια σε έναν κύβο, μέχρι να αποκαλύψουν τι κρύβεται στο εσωτερικό του. Ο παίκτης που θα πατούσε το τελευταίο tile θα λάμβανε ένα έπαθλο που «θα του άλλαζε τη ζωή», ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται δε συνέβη ποτέ.

Στη συνέχεια η ομάδα κυκλοφόρησε το Godus, ένα god game που έκανε το ντεμπούτο του σε early access μορφή το 2014, μαζεύοντας πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια στο Kickstarter, και ακόμη και σήμερα παραμένει σε early access, έχοντας σχεδόν μισή δεκαετία να ενημερωθεί. Το project εγκαταλείφθηκε από την ομάδα για το The Trail, ένα mobile παιχνίδι με πολλά microtransactions και τεχνικά προβλήματα.