Η Apple κυκλοφόρησε εφαρμογή για να προστατέψει τους Android χρήστες από την παρακολούθηση

Δωρεάν στο Google Play Store
14 Δεκεμβρίου 2021 09:55
Η Apple κυκλοφόρησε εφαρμογή για να προστατέψει τους Android χρήστες από την παρακολούθηση

Η Apple κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή στο Android για να προστατέψει αυτούς που δε διαθέτουν μία iOS συσκευή (η οποία θα σας στείλει αυτόματα ειδοποίηση), από επιτήδειους που χρησιμοποιούν τα AirTag για να παρακολουθήσουν την τοποθεσία τους. Η απόφαση για αυτό ήρθε μετά τη δημοσίευση αρκετών περιστατικών όπου κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα AirTag για να παρακολουθούν ανθρώπους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Καναδά, όπου κλέφτες αυτοκινήτων παρακολουθούσαν μέσω AirTag την τοποθεσία ακριβών αυτοκινήτων και τα έκλεβαν την πιο βολική στιγμή.

Πώς ακριβώς λειτουργεί λοιπόν η εφαρμογή; Καταρχάς ονομάζεται Tracker Detect και προσφέρεται δωρεάν στο Google Play. Όταν λοιπόν η εφαρμογή εντοπίσει κάποιο κοντινό AirTag το οποίο δε βρίσκεται μαζί με τον κάτοχό του, το αναγνωρίζει ως “Άγνωστο AirTag”. Αν το AirTag σας ακολουθεί για 10 λεπτά, μπορείτε μέσω της εφαρμογής να το εξαναγκάσετε να αναπαράγει ήχο έτσι ώστε να εντοπίσετε που είναι κρυμμένο. Ακουμπώντας το AirTag στο NFC τηλέφωνό σας θα πάρετε οδηγίες για το πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή να βγάλετε την μπαταρία του.

Δε χρειάζεστε καν Apple λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Το Tracker Detect δίνει στους Android χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίσουν ένα AirTag ή άλλες υποστηριζόμενες Find My συσκευές που μπορεί να ταξιδεύουν μαζί τους εν αγνοία τους. Ανεβάζουμε τον πήχη στην ιδιωτικότητα για τους χρήστες μας και τη βιομηχανία και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.