Τα Windows 11 επιβραδύνουν τους NVMe SSDs

Πολλαπλές αναφορές το επιβεβαιώνουν
10 Δεκεμβρίου 2021 10:03
Τα Windows 11 επιβραδύνουν τους NVMe SSDs

Σήμερα όλο και περισσότεροι επιλέγουν NVMe SSDs για τις μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, δυστυχώς όμως φαίνεται πως το πλεονέκτημά τους έναντι στους παραδοσιακούς SSDs ακυρώνεται στα Windows 11. Μία νέα αναφορά του Neowin που επικαλείται posts στα forums της Microsoft, αποκαλύπτει πως χρήστες των Windows 11 παρατήρησαν πτώση στις επιδόσεις των NVMe SSDs που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 50% σε σχέση με τους ίδιους SSDs που έτρεχαν σε Windows 10.

Και ενώ πολλοί αναγνωρίζουν πως οι ταχύτητες μεταβάλλονται, οι πτώσεις στην ταχύτητα πάνω από το μισό είναι πρόβλημα και δεν είναι απλά μία τυπική διακύμανση. Ένα μέλος της ομάδας της Microsoft παραδέχτηκε στο Reddit πως υπάρχει πρόβλημα και δήλωσε πως η Microsoft ερευνά το θέμα.

Ένας άλλος χρήστης πρόσεξε πως NVMe SSDs που έχουν drivers της Microsoft έχουν θέμα, ενώ ο SSD που χρησιμοποιεί με Intel drivers λειτουργούν σε πλήρη ταχύτητα, υποδεικνύοντας πως το πρόβλημα είναι μάλλον θέμα drivers.

Αν δεν έχετε αναβαθμίσει ακόμα σε Windows 11 και διαθέτετε NVMe SSD, καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι να επιληφθεί του θέματος η Microsoft.