Chat μόνο μέσω του Messenger app

Το Facebook θέλει να απαλλάξει το chat από το κυρίως app του
11 Απριλίου 2014 09:21
Chat μόνο μέσω του Messenger app

Πολύ σύντομα η λειτουργία chat δεν θα είναι διαθέσιμη μέσω της κύριας εφαρμογής του Facebook και αντ’ αυτού η συνομιλία θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger. Δεν πρόκειται για κάποια δοκιμή που θα κάνει η Facebook και η μετάβαση αυτή θα γίνει σε δυο βδομάδες από σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα, με την εταιρία να έχει ξεκινήσει να ειδοποιεί τους χρήστες για την αλλαγή αυτή.

Από τη μια αυτή η αλλαγή έχει ως αρνητικό το ότι για να χρησιμοποιήσει την πλήρη εμπειρία Facebook θα χρειάζεται δυο ξεχωριστές εφαρμογές, από την άλλη όμως, οι εφαρμογές θα γίνουν κατά πολύ γρηγορότερες στο φόρτωμα, θα έχουν λιγότερη κατανάλωση μνήμης και μικρότερο μέγεθος σε mb. Ακόμη, θα μπορούν να προστεθούν με μεγαλύτερη ευκολία νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα δωρεάν κλήσεων για τη περίπτωση του Messenger.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η δραστική αλλαγή δεν θα επηρεάσει τις χαμηλότερης ισχύος συσκευές, τα tablets και τα Windows Phones, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να «chatάρουν» μέσω του Facebook app.

Tags: