Το Instagram θέλει να προστατέψει τα παιδιά και δίνει τα εργαλεία στους γονείς

Ο Γονικός Έλεγχος έρχεται σύντομα
07 Δεκεμβρίου 2021 16:34
Το Instagram θέλει να προστατέψει τα παιδιά και δίνει τα εργαλεία στους γονείς

Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι αθώα το γνωρίζουμε όλοι όσοι τα χρησιμοποιούμε και εκτός από ενήλικες, η χρήση από ανήλικους υφίσταται και μάλιστα σε ένα σημαντικό ποσοστό παντού. Στην εποχή που ζούμε είναι δύσκολο να απαγορευτεί εξ'ολοκλήρου η χρήση τους από τα παιδιά, ωστόσο η επιτήρηση από τους γονείς συνίσταται πάντοτε. 

Αυτόν τον ρόλο θέλει να βοηθήσει η Meta και το Instagram, καθώς ανακοίνωσε πότε επιτέλους θα έρθουν τα εργαλεία αυτά στους γονείς. Όπως γνωστοποίησε από το επίσημο blog της εταιρίας, ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου, Adam Mosseri, ο "γονικός έλεγχος" του Instagram θα κυκλοφορήσει εντός του Μαρτίου του 2022

Πρόκειται για ένα σετ νέων χαρακτηριστικών που αναμένονται να λανσάρει το Instagram, με σκοπό να το καταστήσει ένα ασφαλέστερο μέρος ειδικά για τους εφήβους. 

Τι θα παρέχει ο γονικός έλεγχος;

Οι γονείς με αυτά τα εργαλεία θα μπορούν να επιτηρούν τη χρήση που κάνουν να παιδιά τους, όπως πόσο χρόνο ξοδεύουν στη πλατφόρμα, να θέσουν χρονικά όρια και να ειδοποιηθούν εάν το παιδί τους κάνει κάποια αναφορά σε άλλον χρήστη

Το κυριότερο είναι πως μαζί του θα έρθει από το 2022 και ένα ειδικό hub εκμάθησης των γονέων και κηδεμόνων, μέσα από το οποίο θα τους δίνονται συμβουλές για το πώς να εμπλακούν στις εμπειρίες των έφηβων παιδιών τους στο Instagram. 

Ειδική μνεία κάνει το Instagram για την ασυτηρότερη προσέγγιση που θα έχει εφεξής στο τί θα προτείνει να βλέπουν οι έφηβοι χρήστες του στην εφαρμογή. Θα απαγορεύσει σε κόσμο από το να ταγκάρει ή να κάνει mention ανήλικους χρήστες που δεν τους ακολουθούν, ενώ ακόμα θα τους σπρώχνει σε διάφορα άλλα θέματα εάν επιμένουν να εμμένουν σε κάποιο για αρκετό καιρό. 

Προς το παρόν αρχίζει την διάθεση του "Take a break" χαρακτηριστικού που βρίσκεται σε δοκιμές από τον περασμένο Οκτώβριο, σε επιλεγμένες χώρες προς το παρόν (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδάς, Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία) και από του χρόνου στον υπόλοιπο κόσμο.