Πείτε αντίο στο Oculus – Το Facebook έχει άλλα σχέδια για το metaverse

Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται η νέα ονομασία
06 Δεκεμβρίου 2021 11:32
Πείτε αντίο στο Oculus – Το Facebook έχει άλλα σχέδια για το metaverse

Πριν μερικές εβδομάδες το Facebook βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού ανακοίνωσε την αλλαγή ονόματός του σε Meta. Ωστόσο, η παρουσίαση του Mark Zuckerberg για το metaverse που συγκέντρωσε τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια, έκρυβε και μια λεπτομέρεια που μάλλον πέρασε απαρατήρητη από πολλούς.

Συγκεκριμένα, πέρα από το Facebook σαν εταιρία, ονομασία θα αλλάξει και το Oculus, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Ναι, το μεγαλύτερο όνομα στο VR χώρο, θα αλλάξει όνομα. Ο στόχος του Facebook (του Meta δηλαδή) είναι η αλλαγή στο νέο branding να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, ωστόσο οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζονται σε σημεία.

Αναλυτικότερα, οι λογαριασμοί του Oculus στα Social Media έχουν διατηρήσει το όνομά τους, αλλά η ιστοσελίδα έχει μετονομαστεί πλέον σε Meta Quest, ενώ και το οβάλ λογότυπο που έχουμε συνηθίσει ξεκινά να αποσύρεται για το νέο logo του Meta.

Μιλώντας για την αλλαγή, ο Andrew Bosworth, επικεφαλής των VR και AR προσπαθειών του Meta εξήγησε:

Το VR θα είναι ο πιο immersive τρόπος για να έχει πρόσβαση ο κόσμος στο metaverse. Επομένως, καθώς εξετάζουμε τον στόχο μας να φέρουμε 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στο VR, θέλουμε να είναι ξεκάθαρο πως το Quest είναι ένα προϊόν του Meta.

Για το λόγο αυτό θα απλοποιήσουμε την ιεραρχία του brand μας και θα απομακρυνθούμε από το Oculus όσον αφορά το hardware μας. Ξεκινώντας στις αρχές του 2022, θα αρχίσετε να βλέπετε τη μετατροπή από το Oculus Quest του Facebook στο Meta Quest, ενώ αντίστοιχα το Oculus App θα ονομαστεί Meta Quest App με τον καιρό.

Πείτε, λοιπόν, αντίο στο Oculus και υποδεχθείτε το Meta Quest.