Η social media εταιρία του Trump έχει συγκεντρώσει $1 δισεκατομμύριο

“Για να πολεμήσει την τυραννία των Big Tech”
06 Δεκεμβρίου 2021 09:54
Η social media εταιρία του Trump έχει συγκεντρώσει $1 δισεκατομμύριο

Η νεοσυσταθείσα social media εταιρία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Trump Media & Technology Group, ανακοίνωσε πως κατάφερε να συγκεντρώσει $1 δισεκατομμύριο από επενδυτές πριν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Η εταιρία έχει σκοπό να κυκλοφορήσει την εφαρμογή Truth Social στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

$1 δις στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στις Big Tech, πως η λογοκρισία και οι πολιτικές διακρίσεις πρέπει να λάβουν τέλος. Καθώς τα έσοδά μας θα αυξάνονται, η Trump Media & Technology Group θα είναι σε πιο δυνατή θέση για να πολεμήσει την τυραννία των Big Tech. – Donald Trump

Η Truth Social υπόσχεται μία πλατφόρμα συζήτησης χωρίς διακρίσεις βάσει πολιτικής ιδεολογίας. Ο Trump δεν αποκάλυψε τους επενδυτές, αλλά εικάζεται πως η αξία της εταιρίας βρίσκεται τώρα στα $4 δις.

Να θυμίσουμε πως ο Trump έχει αποκλειστεί από όλες τις κορυφαίες social media πλατφόρμες μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Έως τότε είχε 89 εκατομμύρια followers στο Twitter, 33 εκατομμύρια στο Facebook και 24.5 εκατομμύρια στο Instagram.

Μετά την εφαρμογή Trump Social, επόμενος στόχος της εταιρίας είναι μία συνδρομητική υπηρεσία για video-on-demand ονόματι TMTG+, η οποία θα προσφέρει ψυχαγωγία, ειδήσεις και podcasts.