Elon Musk: Η SpaceX κινδυνεύει με χρεοκοπία

Ένα email που ανάβει φωτιές
02 Δεκεμβρίου 2021 09:52
Elon Musk: Η SpaceX κινδυνεύει με χρεοκοπία

Ανήμερα της Black Friday ο Elon Musk έστειλε ένα επείγον email στους υπαλλήλους της SpaceX, εκλιπαρώντας τους να εργαστούν το Σαββατοκύριακο στη γραμμή παραγωγής των Raptor κινητήρων, σημειώνοντας πως η εταιρία βρίσκεται σε μία “κρίση”. Στο κείμενο, ο Musk αναφέρει πως η SpaceX βρίσκεται “σε πραγματικό κίνδυνο χρεοκοπίας” αν η παραγωγή δεν αυξηθεί για να υποστηρίξει τον υψηλό αριθμό πτήσεων του νέου πυραύλου Starship την επόμενη χρονιά.

Οι Raptor κινητήρες θα είναι αυτοί που θα πάνε το Starship στην επιφάνεια της Σελήνης το 2025 και η πρώτη τροχιακή δοκιμή του σκάφους αναμένεται τους δύο πρώτους μήνες του 2022. Σύμφωνα με το mail του Musk, η SpaceX πρέπει να εκτοξεύει ένα Starship τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά η εταιρία και η έως τώρα κατάσταση δείχνει πως η παραγωγή των Raptor κινητήρων δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Θα έπαιρνα ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρώτο μου ελεύθερο Σαββατοκύριακο εδώ και πολύ καιρό, αλλά αντί για αυτό θα βρίσκομαι στη γραμμή παραγωγής των Raptor όλη τη νύχτα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κάλεσε όλους τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην παραγωγή εκτός κι αν έχουν κάποια επείγουσα οικογενειακή κατάσταση. Η SpaceX δεν απάντησε σε ερωτήσεις των media σχετικά με το email, αλλά αργότερα ο Elon Musk με ένα tweet σχολίασε πως η χρεοκοπία είναι απίθανη αλλά όχι αδύνατη αν συνδυαστεί με μία οικονομική ύφεση.