Η NASA ακύρωσε διαστημικό περίπατο την τελευταία στιγμή λόγω διαστημικών συντριμμιών

Ασφαλείς οι δύο αστροναύτες
01 Δεκεμβρίου 2021 09:25
Η NASA ακύρωσε διαστημικό περίπατο την τελευταία στιγμή λόγω διαστημικών συντριμμιών

Σήμερα τα ξημερώματα οι αστροναύτες της NASA Kayla Barron και Thomas Marshburn είχαν φορέσει τις στολές τους και ήταν έτοιμοι να βγουν εκτός Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με σκοπό να αντικαταστήσουν μία κεραία στο εξωτερικό μέρος του σταθμού. Δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν τη θύρα όμως, ήρθε η εντολή από το κέντρο ελέγχου της NASA να εγκαταλείψουν άμεσα την αποστολή.

Ο λόγος ήταν πως το κέντρου ελέγχου της NASA έλαβε πληροφορίες για διαστημικά συντρίμμια που περνούσαν με μεγάλη ταχύτητα από την περιοχή και αποτελούσαν κίνδυνο για τους αστροναύτες. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο από πού προήλθαν τα συντρίμμια.

Έτσι είναι τα πράγματα μερικές φορές, είμαι πολύ χαρούμενος που σας έχω να φροντίζετε για την ασφάλειά μας – Επικοινωνία αστροναύτη Mark Vande Hei προς το κέντρο ελέγχου

Στην σύντομη ανακοίνωσή της η NASA ανέφερε πως δεν είχε αρκετό χρόνο να “αξιολογήσει σωστά το ρίσκο” και επέλεξε να αναβάλλει το διαστημικό περίπατο μέχρι νεοτέρας. Τόνισε ωστόσο πως αυτή η καθυστέρηση δε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις λειτουργίες του σταθμού.