Η Ινδία ετοιμάζεται να απαγορέψει τα κρυπτονομίσματα

Και παρασύρει σε πτώση αρκετά από αυτά
25 Νοεμβρίου 2021 09:22
Η Ινδία ετοιμάζεται να απαγορέψει τα κρυπτονομίσματα

Η Ινδία φαίνεται πως είναι έτοιμη να απαγορέψει τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα στη χώρα, ανατρέποντας τις ελπίδες πολλών που έβλεπαν μία πιο μαλακή στάση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα. Το νέο νομοσχέδιο που συντάσσεται και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση θέλει να απαγορέψει όλα τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα, εισάγοντας ορισμένες εξαιρέσεις για να επιτραπεί η προώθηση των τεχνολογιών όπως το blockchain, ενώ γίνεται λόγος και για “δημιουργία ενός πλαισίου για τη δημιουργία του επίσημου ψηφιακού νομίσματος που θα εκδοθεί από την Reserve Bank of India (RBI)”.

Τα νέα οδήγησαν σε άμεση πτώση αρκετών κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin έπεσε 13% στο ινδικό ανταλλακτήριο WazirX, ενώ το Shiba Inu και το Dogecoin έπεσαν πάνω από 15%. Ωστόσο ειδικοί εκτιμούν πως η απόφαση της Ινδίας θα έχει μικρό αντίκτυπο.

Ακόμα κι όταν η Κίνα απαγόρεψε τα κρυπτονομίσματα – και αυτό ήταν τεράστια νέα – δεν κατέστρεψε τις crypto αγορές. Οι κυβερνήσεις κάνουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στο πώς το βλέπουν. Ως απειλή (Κίνα), ως ευκαιρία (Ελ Σαλβαδόρ) ή κάτι ενδιάμεσο. Η Κίνα θέλει να ξεφορτωθεί όλα τα ψηφιακά νομίσματα εκτός από αυτό που δημιουργεί εκείνη. Θέλει να επικρατήσει στα κρυπτονομίσματα και φαίνεται πως και η ινδική κυβέρνηση έχει την ίδια ιδέα. Σκέφτονται πως αν το κάνει η Κίνα τότε μπορούμε και εμείς. – Glen Goodman, συγγραφέας του The Crypto Trader