Meta: Αυτή είναι η νέα ονομασία του Facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο βήμα για το metaverse
29 Οκτωβρίου 2021 09:31
Meta: Αυτή είναι η νέα ονομασία του Facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες της προηγούμενης εβδομάδας, το Facebook προχώρησε με το rebranding της εταιρίας αλλάζοντας ονομασία. Από εδώ και στο εξής, η εταιρία Facebook θα είναι γνωστή ως “Meta”.

Η αλλαγή γίνεται για δύο λόγους. Καταρχάς για να ξεχωρίσει η εταιρία από την πλατφόρμα η οποία έχει ολοένα και πιο κακή φήμη πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο άλλος λόγος είναι για να ορίσει τις εξελίξεις του μέλλοντος και να οδηγήσει τους χρήστες σε αυτό που πιστεύει ότι θα είναι η εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων, το metaverse.

Το metaverse θα είναι ένα υβρίδιο των σημερινών online κοινωνικών εμπειριών, επεκτεινόμενων σε τρεις διαστάσεις ή προβαλλόμενων στο φυσικό κόσμο. Θα σας επιτρέπει να μοιράζεστε εμβυθιστικές εμπειρίες με άλλους ανθρώπους ακόμα κι όταν δεν μπορείτε να είστε μαζί και θα μπορείτε να κάνετε πράγματα μαζί που δε θα μπορούσατε να κάνετε στο φυσικό κόσμο. Είναι η επόμενη εξέλιξη σε μία μακρά γραμμή κοινωνικών τεχνολογιών και θα είναι ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρίας μας.

Πλέον όλες οι εφαρμογές του Facebook (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Oculus) θα βρίσκονται υπό τη σκέπη της Meta, της οποίας επικεφαλής θα παραμείνει ο Mark Zuckerberg. Επιπλέον, το γνωστό σε όλους thumbs up δε θα είναι πλέον το επίσημο logo της εταιρίας, αφού αντικαταστάθηκε από το σήμα του άπειρου.