Η Apple υπερασπίζεται σθεναρά το notch του MacBook Pro  

“Ένας έξυπνος τρόπος για να δώσουμε χώρο στους χρήστες”

Η Apple υπερασπίζεται σθεναρά το notch του MacBook Pro

Τα νέα MacBook Pro είναι αδιαμφισβήτητα “θηρία” όσον αφορά τις επιδόσεις τους, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις όμως αφορά το design και πιο συγκεκριμένα το notch στην οθόνη.

Έκτοτε η Apple έχει υπερασπιστεί την απόφασή της και κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης, μία εκ των managers για τα Mac της Apple πρόσφερε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Shruti Haldea, η οποία ήταν και μία εκ των παρουσιαστών του Apple event, τόνισε πως το notch ήταν μία “έξυπνη λύση” για να δώσει στους χρήστες Mac περισσότερο χώρο.

Αυτό που κάναμε είναι ουσιαστικά να κάνουμε την οθόνη ψηλότερη. Για παράδειγμα στο notebook των 16 ιντσών, έχεις πάλι 16 ίντσες ενεργής περιοχής στη διαγώνιο του 16:10 παραθύρου και απλά μεγαλώσαμε την οθόνη προς τα πάνω και βάλαμε την μπάρα του μενού εκεί. Τη μετακινήσαμε προς τα πάνω για να μην ενοχλεί. Οπότε είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να σας δώσουμε περισσότερο χώρο για περιεχόμενο και όταν είστε σε full-screen mode, έχετε το 16:10 παράθυρο και φαίνεται τέλεια. Δεν το προσέχεις καν.

Είτε σας ενοχλεί είτε όχι, αυτό φαίνεται πως θα είναι το μέλλον στα MacBooks, αφού φήμες κάνουν λόγο για παρόμοιο design και για τα MacBook Air του 2022.