Το Facebook αλλάζει ονομασία

Το μεγαλύτερο rebranding στην ιστορία
20 Οκτωβρίου 2021 09:06
Το Facebook αλλάζει ονομασία

Ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά rebranding ετοιμάζεται να κάνει το Facebook. Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge το Facebook θα αλλάξει ονομασία μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το νέο όνομα θα αντιπροσωπεύει την προσπάθεια του Zuckerberg για τη δημιουργία του metaverse, ενώ μπορεί να συνδέεται και με το νέο κόσμο κοινωνικής εικονικής πραγματικότητας Horizon Worlds που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει.

Η εφαρμογή του Facebook θα διατηρήσει το όνομά της, θα έχει όμως από πάνω της μία νέα μητρική εταιρία μαζί με το Instagram, το WhatsApp και το Oculus. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που έκανε η Google το 2015, όταν έβαλε όλα τα διαφορετικά projects και τμήματα υπό τη σκεπή της Alphabet.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Facebook δημιούργησε μία ομάδα αποκλειστικά για τη δημιουργία του metaverse, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η πρόσληψη 10.000 υπερεξειδικευμένων εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην επόμενη πενταετία για τη δημιουργία αυτής της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Σκοπός του metaverse, είναι η δημιουργία μίας εικονικής κοινωνίας όπου οι χρήστες θα μπορούν να εργάζονται, να διασκεδάζουν και να επικοινωνούν μέσα σε έναν κόσμο που θα είναι συνδυασμός εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Το metaverse θα είναι στο επίκεντρο και νομίζω πως θα είναι ένα μεγάλο μέρος για το επόμενο κεφάλαιο όσον αφορά την εξέλιξη του internet μετά το mobile internet. Και νομίζω πως θα είναι και το επόμενο κεφάλαιο της εταιρίας μας, τα ποντάρω όλα σε αυτό. – Δηλώσεις Mark Zuckerberg αυτό το καλοκαίρι

Η αλλαγή της ονομασίας έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για το Facebook, όπου τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκονται στην πληθώρα εσωτερικών εγγράφων που διέρρευσε η πληροφοριοδότης France Haugen, κατηγορώντας την εταιρία πως επιλέγει το κέρδος σε βάρος της ασφάλειας.